Wekelijkse column Stadsdeelbestuur

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Trots op kinderen uit Schoorlstraat

Als bestuurder word je geconfronteerd met de mooie en de minder mooie kanten van je stadsdeel. Het is zoeken naar een balans, zodat het ook leuk blijft. Er is positiviteit nodig om samen enthousiast aan een betere toekomst te blijven werken. Daarbij is het ook belangrijk om onze successen te vieren.

Door Yassmine el Ksaihi

Speelhof Schoorlstraat

Vorige week opende ik een opgeknapt hofje aan de Schoorlstraat. Dat doe ik wel vaker, maar deze was bijzonder. 

Hier hadden drie jonge jongens (Youssef, Rasoul en Lionel) zelf contact opgenomen met de gemeente, omdat ze hun speeltuin verloederd vonden en graag wilden dat we het opknapten. 

Ze hebben andere kinderen opgetrommeld, meegedacht over het ontwerp en hun wensen erin verwerkt. Ze hebben ook keihard onderhandeld, want toch zo’n 90% van hun wensen zijn gerealiseerd. En wat waren ze trots. 

Ik ging er spontaan van glunderen. Het herinnerde mij aan waar ik het ook alweer voor doe als bestuurder, namelijk investeren in de toekomst.

Nieuwe boom geplant

We hebben bij het speelhof symbolisch een nieuwe boom geplant, naast de oude die helaas gekapt wordt, omdat die ziek is. 

Alle kinderen wilden de boom vasthouden en meehelpen, want de kids snapten misschien nog wel het meest van de symboliek.

Openbare ruimte is sociaal

Als bestuurder ga ik voornamelijk over de openbare ruimte, maar ik blijf het maar herhalen: investeren in de openbare ruimte is in feite hartstikke sociaal. 

De kinderen vertelden mij bijvoorbeeld dat ze nu weer vaker buitenspelen en zich ook weer fijn en veilig voelen in hun buurt. Ze benadrukten daarom dat we ook andere hofjes moesten opknappen.

Hoge obesitas cijfers

Dat verzoek neem ik erg serieus. Noord kampt met hoge obesitas cijfers, zeker ook onder onze jeugd. Als we onze openbare ruimte samen met de jeugd opknappen, stimuleren we hen om te bewegen. 

Bovendien geven fijne speelplekken ook een gevoel van veiligheid terug bij ouders en tot slot vergroten ze de betrokkenheid in een buurt.

 Trotse gezichten

Ik zal het gesprek met de kinderen uit de Schoorlstraat niet vergeten. 

Als ik weer eens geconfronteerd wordt met de mindere kanten van het werk, zal ik mij vast klampen aan de trotse gezichten van deze kinderen.