Senna Bellod (11) is nu al ondernemer - 86.000 abonnees volgen haar vlogs

Nieuws
Senna Bellod samen met haar moeder Sandra Niesten. (Foto: Bos Media Services)
Senna Bellod samen met haar moeder Sandra Niesten. (Foto: Bos Media Services) rodi.nl

BEVERWIJK - Ze is pas 11 jaar oud, maar haar bekendheid begint steeds grotere vormen aan te nemen. De Beverwijkse Senna Bellod heeft haar eigen kanaal op YouTube, waarop ze wekelijks een nieuwe video plaatst. Ongeveer 85.000 abonnees volgen haar verrichtingen en dat aantal stijgt nog elke dag. Vorige week liet Senna zich bij de Kamer van Koophandel formeel registreren als ondernemer.

Senna Bellod ondernemer

Ze keken wel even verbaasd in het kantoor van de Kamer van Koophandel in Alkmaar. Senna bleek de jongste ondernemer ooit te zijn die zich daar heeft geregistreerd. Om video’s op internet te publiceren, hoef je geen ondernemer te zijn. Maar Senna heeft grote plannen: “Ik wil later een eigen kledingzaak beginnen. Een echte winkel, maar ook een webwinkel. En omdat mijn kanaal op YouTube nu heel hard gaat en ik daardoor veel samenwerking krijg met kledingmerken, was het gewoon handig om me in te schrijven.” Aan haar moeder Sandra Niesten heeft ze een uitstekende coach, want zij kent als business consultant het klappen van de zweep. Vanuit haar eigen onderneming ‘Onderneem het Maar’ helpt ze vrouwelijke ondernemers met het neerzetten van een succesvol bedrijf. Dat ze nu haar eigen dochter van dienst kan zijn, kon ze twee jaar geleden nog niet vermoeden.

Bekendheid Senna Bellod

Senna: “Het begon met een video die ik maakte tijdens onze vakantie op Mallorca, dat was in de herfstvakantie van 2016. Die video hebben we pas in december van dat jaar online gezet.” Familieleden en vrienden bekeken de beelden en de bezoekersteller ging langzaam omhoog. Een week nadat de video online was gegaan, zag Mayte, de vijf jaar oudere zus van Senna, een oproep. Eén van de bekendste ‘YouTubers’ van ons land, Kelvin Boerma (bekend onder de naam Kalvijn) bood de mogelijkheid om onder zijn leiding de fijne kneepjes van het vak te leren en meer bekendheid te generen, via de wedstrijd ‘Van niks naar clicks’. Senna schreef zich in en won uiteindelijk de competitie. Het leverde haar veel bekendheid op, want: “Kelvin heeft ongeveer 800.000 abonnees en die maakten nu allemaal kennis met mij. Eind 2017 had ik zelf al 50.000 abonnees en nu zijn het er ongeveer 86.000 geworden. Ik hoop nog dit jaar de 100.000 te halen.”

Senna Bellod vlogs

Na de zomervakantie gaat Senna van start in groep 8 van basisschool De Bareel. Ze weet haar tijd goed te verdelen: “Na schooltijd ga ik bijvoorbeeld naar hockeytraining of ik spreek af met vriendinnen. Of ik maak een nieuwe video.” Soms is dat gewoon een vlog over dingen die ze beleeft of soms een challenge, maar ze maakt ook series, zoals video’s over koken en kleding: “Met mijn moeder heb ik een video gemaakt waarin we een outfit voor elkaar gaan shoppen. Pas als we thuis zijn, laten we zien wat we voor elkaar gekocht hebben en dan vertellen we ook wat we ervan vinden.” Zus Mayte monteert de beelden en broer Jordi (19) fungeert af en toe als chauffeur. Hij wil zich ook met de merchandise gaan bezighouden en zo wordt het een compleet familiebedrijf.

Senna Bellod leeftijd

Hoe oud is senna Bellod? Senna Bellod is geboren op 11 mei 2007. In 2023 is Senna dus 16 jaar oud.

Waar woont Senna Bellod?

Senna Bellod is afkomstig uit Beverwijk. De woonplaats van Senna Bellod is daarom ook Beverwijk.

Senna Bellod kleding

Senna Bellod heeft een samenwerking met Vingino. Op YouTube maakt ze ook geregeld video’s over haar kleding.