Dodenherdenking Beverwijk met sprekers en pianist

Nieuws
Dodenherdenking in Beverwijk.
Dodenherdenking in Beverwijk. (Foto: Rodi Media Archief)

BEVERWIJK - Stichting 4 mei Beverwijk houdt op Dodenherdenking, zaterdag 4 mei, twee herdenkingen. De eerste om 18.30 uur bij het Bevrijdingsmonument op het Westerhoutplein en de tweede om 19.15 uur in de aula van begraafplaats Duinrust. 

Bij de herdenking op het Westerhoutplein staan scouts van de Admiraal van Kinsbergengroep, Die Wijcker Duinjaghers en Wiawaha opgesteld. Burgemeester Martijn Smit, politieke vertegenwoordigers, bestuursleden van Stichting 4 mei en leerlingen van het Castor College zullen bloemstukken bij het monument neerleggen. Leerlingen van de Bethelschool dragen zelfgeschreven gedichten voor.

Duinrust

Tom ten Broecke, pianist en student pianotechniek, brengt in de aula van begraafplaats Duinrust, Bankenlaan 174, drie composities ten gehore van Grieg en Skrjabin. Geschiedenisleraar Mark Verschoor verzorgt de gasttoespraak en leerlingen van het Castor College dragen zelfgeschreven gedichten voor. 

Tegen 20.00 uur verzamelen bezoekers zich op het grasperk, waar hoornblazer Marjolein Niele te horen zal zijn. Burgemeester Martijn Smit houdt een korte, afsluitende toespraak. Hierna volgt de stille tocht langs de oorlogsgraven en het Joods Namenmonument Beverwijk.