Deze Haagse muurschildering is in de prijzen gevallen: ‘Geweldig deze erkenning’

Nieuws
Het werk van Studio Giftig is volgens de vakjury de Most Intense Mural in Nederland.
Het werk van Studio Giftig is volgens de vakjury de Most Intense Mural in Nederland. (Foto: Anne Reitsma)

Een streetart kunstwerk in Den Haag is afgelopen vrijdag in de prijzen gevallen. De gigantische muurschildering ‘Wild Hearts’ op de zijkant van een flat in het Willem Dreespark in Moerwijk kreeg tijdens de vierde editie van de Dutch Street Art Awards de titel Most Intense Mural.

Met genomineerden uit het hele land verkoos de vakjury van de Dutch Street Art Awards de mural in Den Haag vanwege een combinatie van factoren: naast creativiteit en originaliteit, kwaliteit en technieken, was de jury ook onder de indruk van het concept met betrekking tot de omgeving en het formaat van de muurschildering.

Studio Giftig

De muurschildering van ruim 50 meter hoog is gemaakt door Studio Giftig, een streetartduo uit Veldhoven, bestaande uit Kaspar van Leek en Niels van Swaemen. Het duo werkte maandenlang aan het gigantische werk voordat het op 9 juni 2022 officieel werd onthuld. “Het is geweldig om deze erkenning te krijgen vanuit de streetart-scene zelf”, zegt Kaspar.

Di-rect

De schildering is onderdeel van het project ‘Music & Murals’ waarbij het kunstenaarsduo in diverse steden muurschilderingen maakten gebaseerd op een nummer van een muzikant uit de betreffende stad. Voor de mural in Den Haag ging het om het nummer Wild Hearts van de Haagse band Di-rect. De muurschildering is te vinden op de Troelstrakade net achter NS-station Moerwijk, de plek waar de band vandaan komt.

Studio Giftig viel in de vorige editie van de Dutch Street Art Awards ook al in de prijzen.