Het Gouden Kans-programma voor Waardse jongeren gaat binnenkort weer van start.
Het Gouden Kans-programma voor Waardse jongeren gaat binnenkort weer van start. (Foto: Aangeleverd)

Gouden Kans-programma voor Waardse jongeren start weer in maart

19 jan, 13:12 Algemeen

HEERHUGOWAARD - Ben jij tussen de 16 en 27 jaar en weet je even niet (meer) wat voor vervolgopleiding je wilt of welke betaalde baan? Doe dan mee aan het Gouden Kans-project. In vier maanden tijd werk je tijdens deze maatschappelijke diensttijd aan je toekomst met trainingen en workshops. Gelijktijdig verdiep je je in de duurzame ontwikkelingsdoelen en voer je samen met andere jongeren een zelfgekozen opdracht uit met een duurzaam of sociaal thema. Ook word je persoonlijk gecoacht. Donderdag 3 maart start een Gouden Kans-groep in Heerhugowaard. Deelname is gratis. Aanmelden kan op www.goudenkansproject.nl.

Ontdek je talent en doe iets goed voor een ander

Jongeren die meedoen aan het Gouden Kans project ontmoeten nieuwe mensen, doen iets goeds voor een ander en krijgen een duidelijk beeld voor hun toekomstperspectief. Inmiddels hebben meer dan honderd jongeren deelgenomen. Het gemiddelde cijfer dat de deelnemers geven na afloop van het Gouden Kans programma is een 8. Daarnaast geven de jongeren aan dat ze hun kwaliteiten en talenten hebben ontdekt, dat ze meer zelfvertrouwen hebben gekregen en dat ze beter weten welke stappen ze gaan ondernemen na afronding van het Gouden Kans traject.

Voor wie?

Het Gouden Kans project is er voor alle jongeren tussen de 16 en 27 jaar, die gedurende vier maanden, ten minste twintig uur per week beschikbaar zijn. Jongeren die bijvoorbeeld gestopt zijn met een opleiding, een tussenjaar hebben en zoeken naar een zinvolle manier om uit te zoeken wat de toekomst te bieden heeft, of jongeren die op zoek zijn naar een volgende stap in hun carrière en extra vaardigheden willen leren.

Goed gevoel

In het Gouden Kans Project verdiepen jongeren zich in de duurzame ontwikkelingsdoelen en werken ze samen aan een zelfgekozen ‘goed gevoel project’ waarmee ze sociaal of duurzaam het verschil maken. Op deze manier krijgen ze nieuwe inzichten, inspiratie en voeren ze gezamenlijk een concreet project uit. De jongeren worden gecoacht in de praktijk, zodat ze hun talenten ontdekken samen met andere jongeren en organisaties. Een gouden combinatie!

Subsidie voor twee jaar

Het Gouden Kans Project is een van de tien gemeentelijke (intensieve) MDT-projecten (Maatschappelijke Diensttijd). Er is subsidie beschikbaar voor twee jaar, tot maart 2023. In die periode starten acht groepen op verschillende locaties in Noord-Holland Noord.

Betrokken organisaties

RPAnhn coördineert het project namens alle gemeenten in Noord-Holland Noord. De uitvoering is in handen van MEE & De Wering en Starters4Communities. Deze organisaties combineren inhoudelijke kennis met begeleiding voor een brede doelgroep jongeren. Het project krijgt financiering vanuit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de Ministeries VWS, OCW en SZW.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
DTS heer en meester in Akersloot Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Schrijf je in voor de veertigste Avondvierdaagse van Sint Pancras Algemeen 15 mei, 16:02
Afbeelding
Fijne muziek in ‘t Kerkhuys Spanbroek Uit 15 mei, 13:44
Afbeelding
FC Marlène onderuit tegen koploper Hovocubo; vrouwen bereiden zich voor op finale Sport 15 mei, 11:19
Afbeelding
Meevaller jaarrekening hoogheemraadschap Algemeen 14 mei, 20:42
Afbeelding
Meerdaagse oefening op diverse locaties in West-Friesland Algemeen 14 mei, 16:09
Afbeelding
Er zijn weer diploma’s uitgereikt in Zwembad Duikerdel Algemeen 14 mei, 16:00
Afbeelding
Zomerbridgedrives op drie verschillende locaties in Dijk en Waard Algemeen 14 mei, 15:12
Afbeelding
Workshop Zeker van jezelf bij Zorgboerderij Astresia Algemeen 14 mei, 14:14
Afbeelding
Dijkgraaf zoekt waterschapsbestuurders Algemeen 14 mei, 13:32
Afbeelding
Fruit Tree Plantation Drive in De Groene Oase Algemeen 13 mei, 20:05
Afbeelding
Alleengaandenclub organiseert uitje naar Hortus Algemeen 13 mei, 15:06
Afbeelding
Tien vragen aan... Corrie Kaas Algemeen 13 mei, 12:15
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief