Gratis workshop voor vrijwilligers in Dijk en Waard

Algemeen
Goed communiceren is van groot belang, ook voor vrijwilligers.
Goed communiceren is van groot belang, ook voor vrijwilligers. (Foto: Mensen Maken Nederland)

REGIO - Als vrijwilliger wil je mensen kunnen helpen, begeleiden of ondersteunen. Je wilt graag zo goed mogelijk overkomen en begrepen worden door de ander. Hoe zorg je dan dat jouw boodschap duidelijk is? Om dat te begrijpen, moet je eerst wat meer inzicht hebben in hoe communicatie werkt. Wat zijn de verschillende manieren van communiceren, die mensen hanteren. Wat is jouw eigen communicatiestijl? Wat gaat er goed en wat kun je nog verbeteren?

Effectief omgaan met klanten, deelnemers en collega-vrijwilligers

Team Vrijwillig organiseert speciaal voor vrijwilligers uit Alkmaar, Bergen en Dijk en Waard een interactieve workshop over dit onderwerp, dinsdagavond 29 maart van 19.00 tot 21.30 uur in De Alkenhorst aan de Schelfhoutlaan 4 in Alkmaar. Wessel Louis, expert in gedragscommunicatie, geeft handvatten en inzichten om beter af te stemmen op de ander, zowel verbaal als non-verbaal. In het interactieve deel krijg je op speelse wijze inzicht in het eigen voorkeursgedrag en inzicht in de stijlen van anderen.  

Vooraf aanmelden

Deelname aan de workshop is gratis, maar aanmelden vooraf is noodzakelijk. Kijk op www.teamvrijwillig.nl/cursusaanbod of mail naar info@teamvrijwillig.nl. Bellen kan natuurlijk ook, via 072-5191600 (van maandag tot donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur).