Joppe, Emily en Luka zijn alle drie in actie voor Kika, en dan met name voor hun neefje en schoolgenootje Bram.
Joppe, Emily en Luka zijn alle drie in actie voor Kika, en dan met name voor hun neefje en schoolgenootje Bram. (Foto: AGHeeremansPhotography)

Alle kinderen in actie voor zieke Bram

Algemeen

Een van hen is de 5-jarige Bram Schuit, mede leerling van Emily en Luka van het Mozaïek in Broek op Langedijk en neefje van de 12-jarige Tjibbe. Onafhankelijk van elkaar, maar allemaal met hetzelfde doel, zijn deze toppers momenteel druk in actie om geld op te halen voor Kika, Stichting Kinderen Kankervrij. 

Lymfeklierkanker

Tjibbe hoorde drie weken geleden van zijn moeder dat neefje Bram kanker heeft. “Hij was in de zomer al steeds ziek en ze wisten niet wat er was. Drie weken geleden kregen ze de uitslag in het ziekenhuis dat hij een zeldzame vorm van lymfeklierkanker heeft. We schrokken ons natuurlijk allemaal rot. Als dit interview is afgelopen dan gaan we even naar ze toe, ze zijn nu een paar dagen thuis. Ik heb hem al een tijdje niet meer gezien omdat ze steeds in het Prinses Máxima Centrum zijn voor behandeling.” Zijn moeder Gerdien vult aan: “Bram is de zoon van mijn zus Maartje en zwager Jochem. Hun leven staat volledig op zijn kop sinds ze weten dat Bram ziek is, en speelt zich voornamelijk af in het ziekenhuis. Gelukkig is het wel een goed behandelbare vorm van kanker, maar ze hebben nog een hele lange weg te gaan. Aan de zijlijn is het lastig om wat voor ze te kunnen doen. In gedachten zijn we natuurlijk heel erg met ze bezig. Toen onze Tjibbe aangaf mee te willen doen met de KiKa Korte Broek actie hebben we dat uiteraard meteen aangemoedigd!” 

Korte broek

Van 19 tot en met 23 december loopt Tjibbe in korte broek om geld op te halen voor KIKA. “Ik heb het niet snel koud hoor, dus ik vind dat niet zo erg. Maar als dat wel zo was, had ik dit ook gedaan. Ook als het gaat sneeuwen blijf ik in korte broek lopen. Als mensen me erop aanspreken dan is dat alleen maar goed. Dan kan ik mooi uitleggen waar ik het voor doe. Ik heb trouwens al 3185 euro opgehaald via www.kikakortebroek.nl/bram-schuit! Natuurlijk hoop ik dat dat nog veel meer wordt na dit verhaal in de krant.” 


Tjibbe met zijn neefje Bram - Foto: aangeleverd

Opa is vanmiddag ook mee en die is supertrots op Tjibbe. Maar ook op de kleine Bram die zich zo kranig weert in het ziekenhuis. “Het is prachtig te merken hoe betrokken iedereen is. Alle lof voor de mensen van het Mozaïek, die voortdurend in contact staan met Brams ouders en doen wat ze kunnen om Bram te steunen. Ik vind het ontroerend te zien hoe alle kinderen van de school met Bram bezig zijn.”   

Lege flessenactie

Op school heeft het nieuws over kleuter Bram dan ook heel wat losgemaakt. Juf Deborah van groep 5 gaf onmiddellijk gehoor aan het idee van de 8-jarige Luka en Emily uit haar groep die geld wilden ophalen voor Bram. Een statiegeldflessenactie was zo georganiseerd en dat ging meteen als een trein! Emily vertelt: “We mochten posters knutselen om de stand bij te houden en juf heeft de actie in de nieuwsbrief van school gezet. Iedereen levert nu zijn lege flessen in in de speciale bussen bij de ingang van de school, en al die flessen leveren wij weer in bij de supermarkt. We hebben al 150 euro aan statiegeld opgehaald!” Luka hoop dat veel meer mensen hun lege flessen naar Het Mozaïek brengen. “Maar het allermeeste hoop ik dat Bram weer snel beter is en terug naar school komt!”

U kunt uw lege flessen inleveren bij Het Mozaïek aan de Museumweg 1 in Broek op Langedijk (tegenover het museum BroekerVeiling) of/én de actie van Bram steunen op www.kikakortebroek.nl/bram-schuit of scan de QR-code:

Scan de QR-code om de actie van Bram te steunen!
Afbeelding
Automobilist valt in slaap op N242 in Heerhugowaard 112-nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Waardse Mangala (23) in finale Miss Beauty of Noord-Holland Algemeen 3 feb, 16:25
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen 2023: overzicht stembureaus in Noord-Holland Politiek 3 feb, 15:07
Afbeelding
Muziekkring presenteert: Martijn Cornet en Regazze Quartet Uit 3 feb, 15:06
Afbeelding
Tien vragen aan... Patricia Reijne-van Kampen Algemeen 3 feb, 11:35
Afbeelding
Wat is er te doen voor jongeren in Dijk en Waard? Algemeen 3 feb, 09:01
Afbeelding
Nieuwe wijkagente voor Dijk en Waard Algemeen 3 feb, 08:48
Afbeelding
Verdwijnt straks het geliefde hertenkamp van Heerhugowaard? Algemeen 2 feb, 16:38
Afbeelding
Milena moet zien te leven met kanker: 'Ik ga niet in angst leven' Algemeen 2 feb, 15:35
Afbeelding
Originele Valentijnsdag-cadeaus? 4 x zo maak je dit jaar écht indruk Algemeen 2 feb, 15:32
Afbeelding
Huiskamerconcert Sint Pancras Algemeen 2 feb, 12:45
Afbeelding
Brievenbussen in Dijk en Waard: hier staan ze Algemeen 2 feb, 12:31
Afbeelding
Jacques en Afra Schavemaker hangen de dansschoenen aan de wilgen Algemeen 2 feb, 11:54