Groot zaalvoetbalfeest voor jarig FC Marlène in Sporthal Waardergolf

Sport
De kampioensploeg van FC Marlène met de helden van weleer, onder wie Anouk Roest, Kees Thies en Maarten Frankfort.
De kampioensploeg van FC Marlène met de helden van weleer, onder wie Anouk Roest, Kees Thies en Maarten Frankfort. (Foto: Sander Kaaij)

HEERHUGOWAARD - Heerhugowaards zaalvoetbaltrots FC Marlène vierde vrijdag 28 april op grootse wijze zijn 50-jarig bestaan. Liefhebbers konden in Sporthal Waardergolf genieten van een spectaculaire wedstrijd tussen een kampioensteam van FC Marlène en een gelegenheidsteam van Creators FC. Het prachtige bedrag van 3.290 euro werd opgehaald voor het goede doel, te weten het Prinses Maximá Centrum voor kinderoncologie.

Creators FC is een team van YouTube-sterren en influencers dat elke keer in een andere opstelling speelt. De opbrengst van de wedstrijden van Creators FC gaan altijd naar een goed doel. Het team was naar Heerhugowaard afgereisd met spelers Koen Zitoen, Akkamist, Roy de Coach, Yuri Cornelisse, Sebas de Jong en Arsenio Vibez. Zij speelden tegen het kampioensteam van FC Marlène van het seizoen 2008-2009, bestaande uit Wesley Haanraads, Jeroen Kossen, Sander de Zwart, Kees Thies, Maarten Frankfort, Anouk Roest, Dennis Selbach en Amir Molkârâi. 


Het team van Creators FC, met staand in het zwart Koen Zitoen. - (Foto: Sander Kaaij)

De wedstrijd stond onder leiding van voormalig eredivisiescheidsrechters Gino D’Onorio en Barry Weijers, die er zichtbaar van genoten om weer in de zaal te zijn en voor een enthousiast publiek te mogen fluiten. Tevens werden de dames van FC Marlène gehuldigd voor het winnen van de KNVB-beker. Zij maken tevens nog een reële kans om kampioen te worden van de eredivisie. Na afloop van het voetbalspektakel konden de bezoekers op de foto met spelers van Creators FC. Vooral Koen Zitoen was erg populair bij de jeugd.


De dames van FC Marlène werden gehuldigd vanwege het winnen van de KNVB-beker. - (Foto: Sander Kaaij)

De festiviteiten rond 50 jaar FC Marlène waren eerder die dag al begonnen met een reeks clinics voor de jeugd (O11, O13, O15 en O17) en een wedstrijd van de talentvolle lichting O19, die zich deze week liet kronen tot districtskampioen. Het slotakkoord was een gezellig reüniefeest in grandcafé De Heeren.


Voorzitter Ruud Nolten van FC Marlène (l) en FC Creators-speler Roy de Coach onthulden het prachtige bedrag dat geschonken wordt aan het Prinses Maximá Centrum. - (Foto: Sander Kaaij)