DTS klaar voor duurzame toekomst

Sport
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

OUDKARSPEL - In 2 jaar tijd heeft Sportvereniging DTS uit Oudkarspel een compleet vernieuwd complex gekregen.

In 2023 is men begonnen om samen met LSVV en BOL de gaslampen te vervangen voor ledverlichting. Het gehele tweede veld is voorzien van nieuwe masten en ledverlichting. Op het eerste veld was er alleen ledverlichting nodig omdat de huidige masten nog voldoen aan de wettelijke eisen. De samenwerking met LSVV en BOL was een gezamenlijke inkoop bij sportverlichting.nl. Ook LSVV en BOL hebben dit reeds gerealiseerd.

Daarnaast is DTS afgelopen periode druk bezig geweest met het volledig verduurzamen van het complex. Dankzij een veiling welke gehouden werd in Restaurant de Burg werd een aanzienlijk bedrag opgehaald om de plannen die DTS had, waar te maken. Dankzij een mooie samenwerking met Duteco en hoofdsponsor de Geus Bouw konden de plannen versneld worden uitgevoerd in de winterstop. Met een warmtepomp, 2x 1000 L tanks voor nieuwe douches met legionellabestrijding, nieuwe toiletten en een gehele nieuwe vloer in de gang, airco in de kantine, alles aangestuurd door 50 zonnepanelen op het dak, is een mooie stap gemaakt. Daarmee kan DTS ook van het gas af.

Als laatste is 12 april het nieuwe kunstgrasveld opgeleverd. Dit kunstgrasveld is met het duurzame kurk-infill gevuld, een natuurlijk materiaal.

Subsidieregeling

DTS kon gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de gemeente Dijk en Waard. De gemeente wilde de Langedijker verenigingen een gelijk speelveld bieden met de Heerhugowaardse verenigingen en had geld uitgetrokken om groot onderhoud uit te voeren bij de Langedijker verenigingen.
DTS had de gemeente aangeschreven en dankzij een prettige samenwerking met de gemeente konden de plannen snel gerealiseerd worden.

Dankwoord

SV DTS wil graag alle bedrijven bedanken die dit mede mogelijk gemaakt hebben dankzij eerdergenoemde veiling. Dank gaat uit naar de volgende bedrijven en overheden; trouwe en jarenlange hoofdsponsor de Geus Bouw, Duteco, Rabobank, Gemeente Dijk en Waard, Provincie Noord Holland, Rijksoverheid.