Gymvereniging DVV steelt de show

Sport
Afbeelding
(Foto: Herminda Vleems)

LANGEDIJK - Afgelopen zondag stonden de clubkampioenschappen op het programma voor gymvereniging DVV. De jeugdleden konden deze dag laten zien wat ze geleerd hebben tijdens de gymlessen van meester Hans Zijp.

Met knikkende knieën kwamen veel deelnemers de Geestmerambachthal binnen. Zou ik de oefening nog weten? Voer ik het wel netjes uit? Wat zouden mijn supporters ervan vinden? Wat is het toch spannend…. Maar na het eerste toestel was de grootste spanning ervan af en kwamen prachtige oefeningen voorbij. 

In de eerste wedstrijd gingen de meiden uit groep 3, 4 en 5 hun kunsten tonen aan het publiek. Er waren vijf verschillende toestellen; balk, rekstok, air tumbling, ringen en mini trampoline. Elk toestel werd beoordeeld door een vakkundig jurylid. Sara Zutt uit groep 3, Sophie Feenstra uit groep 4 en Nanou van Hove uit groep 5 wisten de gouden plak te bemachtigen in hun categorie.

In de tweede wedstrijd kwamen alle jongens en de meiden van groep 6 tot en met het voortgezet onderwijs aan bod. Na een kleine verbouwing wegens verandering van toestellen, kwamen ze in actie. Keurig uitgevoerde handstanden, nette balkoefeningen en salto’s werden beloond met een luid applaus.

Bij de meiden gingen Jet Rhebergen uit groep 6, Fien Balder uit groep 7 en Jente Taam VO er met de eerste plaats vandoor. Bij de jongens mochten Ben Norman uit groep 5, Yace Huiberts uit groep 6, Huub Bos uit groep 7 en Kevin Buter uit groep 8 zich kampioen noemen.

Er werden ook nog speciale prijzen uitgereikt aan een drietal meiden die niet alleen bij DVV gymmen, maar ook nog wat uurtjes in de week turnen bij TTL. Deze deelneemsters, Nora Kuiper, Lotte Taam en Jet Balder, konden helaas niet deelnemen aan de algemene prijzen, maar werden zeker nog even in het zonnetje gezet.

Alle deelnemers deden duidelijk hun stinkende best om het geleerde te showen. Iedereen kreeg daarom een eigen diploma mee naar huis. De beste drie uit hun categorie verlieten de zaal, vol trots, met een gouden, zilveren of bronzen medaille om hun nek.

Dank gaat uit naar de vele vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt.

Afbeelding