Stichting Fietsjesvoorminima in Hoorn doneert kinderfietsen voor Zomerfestijn in Bovenkarspel

Algemeen
V.l.n.r.: Lida (Fietsjesvoorminima), Marianne (Kindgericht Werken), Ralf, Jan (allebei van Fietsjesvoorminima), Geert (Life Builders) en Egbert (Leger des Heils).
V.l.n.r.: Lida (Fietsjesvoorminima), Marianne (Kindgericht Werken), Ralf, Jan (allebei van Fietsjesvoorminima), Geert (Life Builders) en Egbert (Leger des Heils). Foto: vincentdevriesfoto.nl

HOORN - Lida en Jan Kooijman uit Zwaag van de actie ‘Fietsjesvoorminima’ zagen een leuk bericht voorbijkomen op Facebook van Marianne de Vries van Kindgericht Werken uit Grootebroek. Marianne organiseert vrijdag 4 juni in Bovenkarspel het Zomerfestijn in combinatie met de DonutDag van het Leger des Heils, met onder andere een loterij, gratis donuts, oud-Hollandse spelletjes en andere leuke activiteiten voor kinderen. “Wij reageerden daar direct op en wilden ook iets leuks doen, want hoe mooi is het om in deze coronatijd kinderen blij te maken?”, aldus Jan Kooijman.

“We hebben drie fietsen kunnen regelen via onze hoofdsponsor Volare Kinderfietsen van Edwin en Lisette Boelsz uit Volendam en Grigori Holster van Grig Tweewielerservice uit Hoorn”, legt Jan uit. “Het gaat om een een jongensfietsje en twee meisjesfietsjes.” Deze fietsen hebben Lida en Jan vanuit hun nieuwe werkplek in Hoorn maandag 31 mei alvast uitgereikt aan Marianne van Kindgericht Werken en Egbert Wubbema van het Leger des Heils. Tijdens het Zomerfestijn worden deze drie fietsjes dus weggegeven met de Zomerloterij.

Strijden tegen eenzaamheid

Marianne de Vries is oprichtster van Kindgericht Werken in Grootebroek. “De stichting komt op voor mensen die onder de armoedegrens leven”, vertelt Marianne. “En wij strijden tegen eenzaamheid in alle leeftijdsgroepen. Dit doen we door onder andere online en offline activiteiten aan te bieden, zoals een Moederdag-actie en verjaardagskaartenactie.” Meer informatie over de stichting van Marianne is te vinden op www.kindgerichtwerken.nl. Een mailtje sturen kan ook: kindgerichtwerken@gmail.com . Of kijk op Facebook: kindgericht werken.

Je medemens helpen

Jan: “Nadat Lida en ik uit de stichting Gratis Kinderfietsjes Actie Zwaag zijn gestapt, wat we erg jammer vonden, zijn we sinds afgelopen februari kleinschalig doorgegaan vanuit ons eigen huis in Zwaag. We hebben bijna 175 fietsjes weg kunnen geven aan minima. Een paar weken geleden kreeg ik een positief belletje van Geert Oosterhuis van Life Builders dat hij een werkplek had en ruimte om de fietsen op te slaan aan het Dampten 16 in Hoorn. Op deze mooie plek kunnen we dus lekker doorgaan. Iedereen in dit gebouw heeft hetzelfde doel: het helpen van onze medemens. Hoe mooi is dat? Wij maken kinderen en ouderen gelukkig met een gratis fiets. En dat is hard nodig, hebben we de afgelopen jaren gemerkt. Het maakt niet uit wie of wat je bent, maar geef om elkaar en help elkaar!”

Het Zomerfestijn en de DonutDag zijn van 14.00 tot 17.00 uur. Het feest vindt plaats op het terrein van het Leger des Heils aan de Murillostraat 22 in Bovenkarspel.
Meer informatie over de stichting: www.fietsjesvoorminima.nl .