Christie van der Stal.
Christie van der Stal. (Foto: www.puur-christie.nl)

‘Ik zie jou nog steeds’ - ieder mens heeft een verhaal

Algemeen

BOVENKARSPEL - Voor haar nieuwe project ontmoette zangeres Christie van der Stal de afgelopen twee jaar diverse mensen, waarna ze een lied schreef geïnspireerd op hun verhalen. Deze zal verschijnen op het album ‘Onze Verhalen’. Christie vertelt: “In de eerste lockdown kwam ik net als iedereen thuis te zitten. Ik wilde oog blijven houden voor de mensen om me heen en op een andere manier leren kijken naar de ander. Verder dan een eerste indruk, verder dan de buitenkant. Een ander mens in de ogen te kijken en te beseffen dat ieder mens een verhaal heeft.”

Het lied ‘Ik zie jou nog steeds’ schreef ze over een jonge vrouw die een paar jaar geleden een ernstig ongeluk heeft gehad. Ze lag lang in coma en heeft nu een ernstig verlaagd bewustzijn. Sinds enige tijd woont ze in een zorginstelling. Daar bezocht de zangeres haar samen met haar moeder. 

Wat er echt toe doet

Christie: “Toen ik in haar kamer kwam zag ik allemaal spullen staan in een kastje die iets lieten zien van haar leven. Foto’s van vrienden, familie, dingen van haar werk en hobby’s...alles stond daar in dat kastje. En ik dacht ‘dit zijn de voetsporen van haar leven’. Wat zou er in mijn kastje staan? Wat zijn de voetsporen die ik achterlaat? Het zorgde er bij mij voor dat ik opnieuw keek naar waar ik mijn tijd en aandacht echt aan wil geven. Wat er uiteindelijk echt toe doet.” 

Verandering

De moeder van deze jonge vrouw vertelt: “Onze dochter stond midden in het leven en in eensklaps is alles ruim 7 jaar geleden veranderd. Om een beeld van haar te krijgen kun je het beste naar haar toegaan. En regelmatig zien wij haar glimlach en daar zijn wij blij mee. Eens zal ze weer kunnen dansen bij ‘Hem’ in de hemel. Dat is onze grote troost! Onze aardse engel.”

‘Een eer en voorrecht’

Eerder bracht de Bovenkarspelse zangeres haar debuutalbum ‘Ontdekkingstocht’ uit met Nederlandstalige liedjes waarbij ze zich liet inspireren door haar eigen levenservaringen. Waaronder haar debuutsingle ‘Storm’ wat de de zangeres schreef over het zware auto-ongeluk waar haar man – tevens drummer van de band – bij betrokken raakte. 

Om dit keer aan de andere kant te zitten, en liedjes te schrijven over andermans levensverhaal zegt de zangeres: “Dat de mensen die ik heb ontmoet zo open en kwetsbaar durfden te zijn en hun verhaal aan mij toevertrouwden, voelde als een eer en een voorrecht. Ik heb elk van deze liedjes willen behandelen als een geschenk waar ik zorgvuldig mee wil omgaan.”

Informatie

Christie treedt zaterdag 2 juli op tijdens het Dijkpop Festival in Andijk. ‘Ik zie jou nog steeds’ is vanaf 4 juli verkrijgbaar via o.a. Spotify, iTunes en Apple Music. Deze single is afkomstig van Christie’s aanstaande album ‘Onze Verhalen’ die dit jaar zal verschijnen. Kijk voor meer informatie over de zangeres op: www.puur-christie.nl.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Enkhuizen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Lekenpreek door de burgermeester Algemeen 8 aug, 14:25
Afbeelding
Leer alles over vallende sterren bij Volkssterrenwacht Orion Algemeen 8 aug, 11:42
Afbeelding
Schoon Westfriesland ‘SUP against the Plastic Soup’ Algemeen 8 aug, 09:44
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:50
Afbeelding
Kom naar Foodtruckfestival Enkhuizen Algemeen 5 aug, 08:33
Afbeelding
Man gewond in Compagnieshaven tijdens aanmeren 112-nieuws 4 aug, 17:27
Afbeelding
Lisa leest voor Vrijwilligerspunt Partnerbijdrage 4 aug, 08:30
Afbeelding
Vuurtoren de Ven in de steigers Algemeen 4 aug, 08:00
Afbeelding
Schrijf je in voor de Hemmeromloop Drechterland Algemeen 2 aug, 12:00
Afbeelding
Snel een boodschap doen? Laat je huisdier nooit achter in de auto! Algemeen 2 aug, 11:00
Afbeelding
Kunstproject ’t Kunstplein, Lang Leve Kunst Algemeen 2 aug, 08:50
Afbeelding
Aanleg verlengde Cor Schipperpad vertraagd vanwege bedreigde diersoort Algemeen 1 aug, 14:25
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Enkhuizen

Op Rodi Enkhuizen volg je het laatste nieuws uit Enkhuizen. Rodi Enkhuizen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Enkhuizen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Enkhuizen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief