Drugshandel en andere overtredingen in Waarderpolder

112-nieuws
 De gemeente heeft samen met onder meer politie meerdere bedrijfspanden in de Waarderpolder doorgelicht.
De gemeente heeft samen met onder meer politie meerdere bedrijfspanden in de Waarderpolder doorgelicht. (Foto: PR)

HAARLEM - De gemeente heeft eind vorige week samen met onder meer politie en Arbeidsinspectie meerdere bedrijfspanden in de Waarderpolder doorgelicht. Daarbij is onder meer een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. De actie is onderdeel van meerdere integrale controles die de komende tijd in Haarlem plaatsvinden.

In totaal zijn 49 bedrijfspanden op de Palletweg in de Waarderpolder onderzocht. “In elf panden is onrechtmatige bewoning aangetroffen”, aldus de gemeente. “Dat betekent dat bedrijfspanden werden bewoond, terwijl het bestemmingsplan daar geen ruimte voor laat. Twee keer is een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. In één pandzijn verpakkingsmaterialen voor drugs gevonden.”

Overtredingen

Bij de controles werden ook kleine overtredingen ontdekt, bijvoorbeeld als het gaat om milieu en uitkeringsfraude. Gemeente: “Meerdere ondernemers hebben aangegeven blij te zijn met de controles en de inzet van de samenwerkende overheidsinstanties voor een veiliger bedrijventerrein. De controles passen in een brede aanpak van de gemeente en veiligheidspartnersom illegale activiteiten op bedrijventerreinen tegen te gaan en ondernemers bewust te maken van de gevaren van ondermijnende criminaliteit. Bij ondermijning worden legale bedrijven en diensten gebruikt voor illegale activiteiten.” 

De komende tijd zullen er vaker integrale controles in Haarlem plaatsvinden.