Ongeluk op Amerikaweg; kruising lange tijd afgesloten

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: NieuwsFoto.nl)

Haarlem - Een automobiliste is maandagavond gewond geraakt bij een ongeluk op de Amerikaweg in Haarlem. Rond 20:30 uur ging het mis ter hoogte van de kruising van de Boerhaavelaan. De bestuurder van de Mercedes stond op de Amerikaweg op de linker baan om linksaf te slaan naar de Boerhaavelaan. Op de kruising is de bestuurder aangereden door een automobiliste die vanaf de Amerikaweg rechtdoor richting de Schipholweg reed.

De Mercedes is in de rechter flank geraakt en kwam meters verder tot stilstand. De politie en een ambulance kwamen met spoed ter plaatse. De kruising is afgezet vanwege de hulpverlening. De bestuurster is opgevangen door het ambulancepersoneel en per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Beide voertuigen liepen aanzienlijke schade op en waren niet niet meer rijdbaar. Beide voertuigen zijn door twee bergers weggesleept. Gedurende de hulpverlenings-en bergingswerkzaamheden is het overige verkeer omgeleid. Onder andere het busverkeer ondervond hier hinder van. Na ongeveer anderhalf uur kon de kruising worden vrijgegeven.

Afbeelding
Afbeelding