CULTUUR

Toneelschuur, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem openen culturele seizoen met feestelijk Open Huis

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

HAARLEM - Met een feestelijk Open Huis op zaterdag 14 en zondag 15 september vieren Toneelschuur, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem de start van het nieuwe culturele seizoen. Op het programma staan theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, cabaret, voorproefjes, rondleidingen, een spetterende feest, heel veel kinderactiviteiten en een heerlijk terras met bar en foodtrucks in de Lange Begijnestraat.

Een proeverij aan voorstellingen en theater

Op zaterdag 14 september om 17.00 uur wordt het Open Huis, onder het genot van een borrel, afgetrapt door theatermaker Steef de Jong (Groots en Meeslepend) en theaterdirecteuren Jaap Lampe en Marelie van Rongen. De Haarlemse Band Pastinaak & de Vergeten Groenten treedt op en 's avonds is er een spetterend feest van Club Gewalt en Je Suis Energy in de Toneelschuur.

In de Toneelschuur zijn er op zaterdag 14 september ´s middags voorproefjes te zien van o.a. Toneelschuur Producties, Firma Draak en Shailesh Bahoran en Vanja Rukavina / Het Nationale Theater speelt het alom geprezen ´Language´. Het publiek kan prijzen winnen bij het Rad van Fortuin en genieten van een hapje en drankje op het terras met BBQ foodtruck. Zondag is de Toneelschuur 100% voor kinderen, met een peutervoorstelling en een bijzondere dansvoorstelling annex workshop, de films Het ongelofelijke verhaal van de mega grote peer en CatVideoFest 2019, familierondleidingen, een gratis workshop GIF-jes maken, een pannenkoekenfoodtruck en een swingende Springende Spruiten Disco als afsluiting.

De Philharmonie zet zowel zaterdag als zondag de deuren open voor voorproefjes van voorstellingen van o.a. Marcel Hensema en Jim van der Zee, Niek Baar en het Familie Meezing Kerstconcert en jonge cabaretiers als Nina de la Parra en Hehobros on Tour. Verder pop-up theater op het foodplein binnen, makers aan het woord, tal van kinderactiviteiten, silent disco, van pop-tot-klassiek op het orgel en veel meer. Op zaterdagavond is er in de Stadsschouwburg een theaterversie van het tv-programma 'De Vloer op', o.l.v. regisseur Peter de Baan. ´s Middag is er een Workshop Improviseren. Op zondag wordt het Open Huis afgesloten met de Schuurshow op Locatie in de Philharmonie.

Het Open Huis bestaat uit gratis toegankelijke activiteiten en volledige voorstellingen waarvoor tegen een sterkt gereduceerd tarief kaarten kunnen worden gekocht. Kijk voor het volledige programma en kaartverkoop op Theater-Haarlem en Toneelschuur .

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding