NOV-keurmerk voor Vrijwilligerscentrum Haarlem en BUUV

Algemeen
Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving (VWC) en BUUV Haarlem ontvangen keurmerk ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld’.
Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving (VWC) en BUUV Haarlem ontvangen keurmerk ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld’. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - Het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving (VWC) en BUUV Haarlem hebben het keurmerk ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld’ ontvangen, uit handen van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). 

Het keurmerk toont dat je als organisatie structureel werkt aan goed vrijwilligersbeleid en -management - en dat ook ontwikkelt en optimaliseert. 

Vrijwilligers onmisbaar

Directeur Linda Wegman: “We hebben bijna 200 vrijwilligers bij ons in dienst. Zij spelen bij VWC-BUUV een belangrijke rol. Ze zijn namelijk onmisbaar bij het uitvoeren van onze dienstverlening in Bloemendaal en Haarlem de verschillende projecten die wij faciliteren in Haarlem. Daarom willen we de rol en positie van de vrijwilligers in onze organisatie verankeren door een professioneel vrijwilligersbeleid. We zijn blij met dit keurmerk, het betekent dat we goed voor onze vrijwilligers zorgen en dat straalt ook af op nieuwe vrijwilligers die voor ons aan de slag willen gaan”. 

Blijk van waardering

Ook wethouder Zorg en Welzijn Marie-Thérèse Meijs heeft haar trots uitgesproken. “Van harte gefeliciteerd met het behalen van dit keurmerk. Het Vrijwilligerscentrum Haarlem & Omgeving en BUUV laten hiermee zien het vrijwilligerswerk op professionele manier te organiseren. Dat is een belangrijke wijze van waardering voor al die mensen die zich onbetaald inzetten in Haarlem.” 

De Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) is het branchenetwerk van vrijwilligersorganisaties in Nederland. Het behartigt de belangen van vrijwilligers en vertegenwoordigt de sector in binnen- en buitenland.