Gert de Kruif vertelt over de geschiedenis Buitenplaats Leyduin

Algemeen
Kom meer te weten over de geschiedenis van Buitenplaats Leyduin.
Kom meer te weten over de geschiedenis van Buitenplaats Leyduin. (Foto: aangeleverd)

HEEMSTEDE - Zondag 21 augustus kom je alles te weten over de geschiedenis van Buitenplaats Leyduin bij Heemstede tijdens een korte inleiding in Huis Leyduin en bij een heerlijke wandeling over de buitenplaats.

Rasverteller Gert de Kruif neemt je als gids van Landschap Noord-Holland mee en weet alles te vertellen over de merkwaardige geschiedenissen van de bewoners, die sinds de 17e eeuw op Buitenplaats Leyduin woonden.

Het gobelin op de broeikas

Op de broeikas van de buitenplaats, bijvoorbeeld, heeft tien jaar lang (tot 1911) een gobelin gelegen als zonwering. Ruim 5 x 3 meter. In Noord-Frankrijk vervaardigd in de 18e eeuw. Op een winterse dag in 1911 vindt Abr. Broos, effectenhandelaar in Haarlem en gehuwd met één van de dochters Van Lennep van Leyduin, drie merkwaardige stukken textiel op de broeikas van Leyduin. Hoe het verder ging met het wandkleed hoor je tijdens een korte rondleiding door Huis Leyduin. Vervolgens wandel je langs het koetshuis, de belvédère, de ooftkelder, de moestuin en het juffershuis (nu Gasterij). Je maakt kennis met de soms merkwaardige geschiedenis van de buitenplaats.

Aanmeldgegevens

Wanneer: zondag 21 augustus 2022 van 14:00 tot 15:30 uur
Vertrekpunt: Parkeerterrein van Buitenplaats Leyduin; Woestduinweg 4; 2114 BG Vogelenzang. Verzamelen bij het informatiehuisje. Reserveren is verplicht. Het is niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten. Zin om mee te gaan? Aanmelden op www.gaatumee.nl