Meer dan honderd genodigden onthulden gezamenlijk voor de deur aan het Groot Heiligland 47 in Haarlem de nieuwe naam van het museum in de lucht.
Meer dan honderd genodigden onthulden gezamenlijk voor de deur aan het Groot Heiligland 47 in Haarlem de nieuwe naam van het museum in de lucht. (Foto: Aangeleverd)

Museum Haarlem voortaan Verwey Museum Haarlem

Algemeen

HAARLEM - Vrijdag 23 september, opende het voormalig Museum Haarlem met een nieuwe naam: Verwey Museum Haarlem. Meer dan honderd genodigden onthulden gezamenlijk voor de deur aan het Groot Heiligland 47 in Haarlem de nieuwe naam van het museum in de lucht.

Verwey Museum Haarlem verbindt historie en kunst. Het is niet alleen hét stadsmuseum van Haarlem maar er is ook aandacht voor kunst. Na een ingrijpende reconstructie opent Verwey Museum Haarlem gloednieuwe exposities van twee bekende Nederlandse kunstenaars: de Haarlemse beeldend kunstenaar Mari Andriessen, de meest gevraagde kunstenaar voor oorlogs- en verzetsmonumenten, en de Haarlemse schilder Kees Verwey, bekend om zijn stillevens.

Jong talent presenteert

Behalve de tentoonstellingen ’Dicht bij Mari Andriessen’ (tot en met 20 maart 2023) en ‘De stille liefde van Kees Verwey’ (tot en met 13 februari 2023) exposeren ook leerlingen van het Coornhert Lyceum met linoleumsneden geïnspireerd op de gravures van Dirk Volckertsz Coornhert en presenteert schilder Erik Mattijssen zijn stillevens in het vernieuwde Verwey Museum Haarlem. 

Samenwerking

Het museum is een intensieve samenwerking met de Stichting Kees Verwey aangegaan. Naast een financiële donatie heeft de stichting ook geholpen met de totstandkoming van de exposities, de herinrichting van het museum en viert het museum haar nieuwe naam ‘Verwey Museum Haarlem’. Wim van Krimpen, voormalig directeur van de Kunsthal Rotterdam, Fries Museum en het Kunstmuseum Den Haag, is als bestuurslid van de Stichting Kees Verwey actief betrokken en aanjager van het partnership en de nieuwe naam. Voor de expositie ‘Dicht bij Mari Andriessen werkte het museum nauw samen met Stichting Mari Andriessen, waarbij bestuursleden Antoinette Andriessen en Monique van Royen de tentoonstelling samenstelden. 

Kom langs

Verwey Museum Haarlem vertelt de oude en meest actuele (kunst)geschiedenis van de stad en omgeving en is zeven dagen per week open voor het publiek en te bezoeken op Groot Heiligland 47 te Haarlem. Zie ook www.verweymuseumhaarlem.nl.

Tentoonstellingsmakers van “Dicht bij Mari Andriessen’ Monique van Royen en Antoinette Andriessen, kleindochter van Mari Andriessen, Laura van der Wijden - directeur Verwey Museum Haarlem, Diana van Loenen - Wethouder van Cultuur van de Gemeente Haarlem en Wim van Krimpen - bestuurslid Stichting Kees Verwey (o.a. voormalig directeur Kunsthal Rotterdam, Fries Museum in Leeuwarden en Kunstmuseum Den Haag)

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Haarlem

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Dutch GP Zandvoort ook in 2024 en 2025 op Formule 1-kalender Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Politie: Vrouw betast in Overveen, wie herkent deze man? VIDEO 10 uur geleden
Afbeelding
Kerstmarkt Haarlem 2022: Dit moet je weten Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Stilteconcert met Belgisch ensemble Psallentes in Haarlem Uit 12 uur geleden
Afbeelding
Kerstsamenzang 2022 in Haarlem: Het programma & dit moet je ook weten Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Kerstboom in Haarlem: Hij staat weer op de Grote Markt Algemeen 7 dec, 16:31
Afbeelding
Hoorbegrip: Goed verstaan is veel waard Partnerbijdrage 7 dec, 15:29
Afbeelding
Portretten van Oekraïense vluchtelingen: Hoe pak je je leven op in Haarlem Algemeen 7 dec, 15:27
Afbeelding
Haarlems Nieuwsblad papieren editie van 7 december staat online! Algemeen 7 dec, 15:10
Afbeelding
Kleurrijk bloemenveld op de Europaweg Algemeen 7 dec, 11:00
Afbeelding
Elan Wonen en BAM Wonen verduurzamen 78 sociale huurwoningen in Haarlem Algemeen 7 dec, 10:53
Afbeelding
Meet & Greet met thrillerschrijver Thomas Olde Heuvelt bij Kennemer Boekhandel Algemeen 7 dec, 10:17
Afbeelding
Op weg naar een rookvrije generatie, dus ook zonder ‘vapen’ Algemeen 6 dec, 14:15
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief