SUPmission zwaait de zomer uit met een SUPer-seizoen

Algemeen
Doe jij mee met Supmission?
Doe jij mee met Supmission? (Foto: pr )

HAARLEM - Zondag 2 oktober verzamelt een bijzondere groep SUPpers, prikkers, sprekers, leerlingen, bevlogen fans en botenvaarders zich om mee te doen aan de laatste SUPmission van een zeer succesvol seizoen. Het wordt een speciale en naar hopelijk zonnige editie met allerlei inspirerende gasten als Robbert Berkhout (wethouder Duurzaamheid van de gemeente Haarlem), Constance Steenkamp (werkzaam bij de gemeente Amsterdam, aanvoerder van de eerste The Great Bubble Barrier in Nederland én projectleider bij Plastic Vrij Amsterdam) en Annemarieke Eveleens (cofounder van The Great Bubble Barrier).

SUPmission Cleanup in Haarlem

De Haarlemse Pinguïn vaart ook mee en traditiegetrouw stappen 20 leerlingen van de KinderUniversiteit Haarlem op de SUP to CleanUP. Het doel van SUPmission is tweeledig: het schoonmaken van de Haarlemse wateren en kades én het afvalprobleem aan de kaak stellen bij de inwoners van Haarlem. Babs Lommerse (medeoprichter van SUPmission): “Het afvalprobleem en daarmee de plastic soep wordt steeds groter. We willen met SUPmission awareness creëren en mensen activeren zelf iets aan het afvalprobleem te doen. In hun eigen omgeving en dus ook door mee te gaan op SUPmission. Daarnaast is het natuurlijk heel erg leuk om dit met elkaar te doen en ook nog eens heel sportief! En last but not least zijn we nog steeds fanatiek bezig en in onderhandeling met verschillende partijen om een Great Bubble Barrier te realiseren in het Spaarne in Haarlem. Dit bellenscherm vangt ongeveer driekwart van het afval af voordat het naar de Noordzee kan stromen. En scheelt dus een enorme berg troep in de plastic soep!”. 

Leerlingen scholen actief

Dit seizoen hebben de ruim 350 deelnemers aan SUPmission ongeveer 100 (!!!) enorme zakken afval bij elkaar verzameld en zo dus voorkomen dat al die troep in de Noordzee terecht is gekomen. Ook verschillende bedrijven en organisaties zijn de afgelopen maanden op SUPmission geweest: bijvoorbeeld leerlingen van het NOVA College en Sancta Maria en medewerkers van Jong Haarlem, Elsevier en Uiltje Brewing. Stichting SUPmission werkt alleen met vrijwilligers en wordt gesponsord en ondersteund door vele (lokale) ondernemers en bedrijven. Hierdoor worden de kosten zo laag mogelijk gehouden. 

Kom je ook op 2 oktober?

Datum: zondag 2 oktober Tijd: 11.00 tot 13.00 uur Startlocatie: Achter het Dolhuys, Schotersingel 2 in Haarlem De organisatie zorgt voor een heus SUPmission-shirt, afvalprikstokken en kuipen om het afval in te verzamelen. Mensen die niet willen SUPpen of varen kunnen met de afvalprikkers de kades schoonmaken. Na afloop wordt al het afval verzameld en naar een stortbak van Spaarnelanden gebracht. 

Aanmelden voor deze SUPmission kan nog via de website. www.supmission.org.

Afbeelding