Haarlem opent ‘modernste campus van Nederland’

Algemeen
Burgemeester Jos Wienen opent de campus in de Koepel.
Burgemeester Jos Wienen opent de campus in de Koepel. (Foto: Timo Timmerman)

HAARLEM - Burgemeester Jos Wienen gast en spreker bij de eerste opening van het academisch jaar van Haarlem Campus werd dinsdag 11 oktober bij de start van het programma verrast met het nummer ‘Another Brick in the Wall van Pink Floyd. Directeur Timo Timmerman gaf aan dat dit nummer met de openingszin ‘We don’t not no education’ in 1979 is geschreven om aandacht te vragen de irritatie ten aanzien van ouderwetse onderwijs concepten. Gelukkig is het huidige onderwijs gemoderniseerd en heeft ook Haarlem Campus de student en de persoonlijke ontwikkeling daarvan centraal staan. In de Koepel leren studenten met alle bedrijven die daar zijn vanaf dag een in ‘de echte wereld’.

Pink Floyd en Japanse gong luiden nieuwe campus in

Jos Wienen tot de studenten: “Fantastisch is het dat we hier nu staan en met jullie als toekomst naar de toekomst kunnen kijken! De opleiding die jullie gaan volgen is opgezet in nauw overleg met allerlei betrokkenen en sluit goed aan bij onze regionale behoefte, namelijk een opleiding voor een nieuwe generatie ondernemers. Daar is veel behoefte aan. Ik weet dat er grootse plannen zijn om dit uit te breiden, tot uiteindelijk een mooie liberal arts opleiding gericht op ondernemerschap van small en medium sized business.”

Dat Haarlem Campus nu het kloppend hart is in de Koepel is te danken aan het burgerinitiatief van Jacqueline van de Sande. Als gebaar van dank vanuit Haarlem Campus onthulde zij een blijvende herinnering in de vorm van glazen kunstwerk: de levensboom. Een eik die staat voor ontwikkeling, kracht en duurzaamheid. 

Nieuwe studenten in Haarlem

Van de 98 studenten die uit 28 verschillende landen naar Haarlem zijn gekomen maakten de uitspraken van de studenten indruk op de aanwezigen. Krystyna Oekraïne“Ik heb echt heel bewust voor Haarlem Campus gekozen, ik heb er voor moeten vechten. Mijn vader was het er niet mee eens dat ik weg zou gaan bij mijn familie. Maar ik heb er tot nu toe zeker geen spijt van!” Richelle (Zuid Afrika)“Ik was op zoek naar een internationale omgeving, en dat heb ik echt gevonden! Er zijn zoveel nationaliteiten hier, heel erg leuk!”

Opening campus Haarlem

De symbolische opening van het academisch jaar werd verricht door Jörg Winterberg door met een ferme klap te slaan op een Japanse gong. Gevolgd door een prachtige uitvoering van La Bohème door Sabine Weber en Albert Bonnema gezongen.

Jos Wienen eindigde met “Haarlem heeft nu niet alleen een van de oudste scholen van Nederland, namelijk het stedelijk gymnasium uit 1389 dat vroeger de Latijnse school was. Haarlem heeft nu ook de nieuwste en meest moderne campus van Nederland. Ik ben er van overtuigd dat jullie extra elan geven aan de stad en ook de andere studenten gaan ontmoeten van InHolland en andere opleidingen in de stad, zodat Haarlem nog meer een studentenstad wordt.”