De strijd om de Kees Jongert Bokaal Haarlem barst zaterdag weer los

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Vormgeving Eduard van der Pol)

HAARLEM - De strijd om de Kees Jongert Bokaal, afgelopen jaar zeer spannend, start zaterdag 11 februari. IJsclub Haarlem won vorig jaar met 1 punt verschil met nummer 2 TG Bollenstreek. Gaan ze dit herhalen aanstaande zaterdag 11 februari op de IJsbaan Haarlem bij de 38e editie? Of zal dit jaar een andere club er met de Bokaal vandoor gaan?

Het unieke van dit schaatstoernooi is dat niet alleen individuele sporters het tegen elkaar opnemen, maar ook de ijsclubs met elkaar strijden. En dat is bijzonder in de schaatssport. Pupillen, junioren, senioren en masters beleven zo samen met hun clubgenoten de wedstrijd en dat is mooi voor het clubgevoel en zorgt voor saamhorigheid. 

Wie doen er mee

Zaterdag 11 februari 2023 doen er 10 ijsclubs mee en wordt op 27 verschillende onderdelen in verschillende categorieën gereden en gestreden waaronder de afsluitende klapper: de team pursuit. Op elk onderdeel worden punten verdiend en aan het einde van de avond wordt de balans opgemaakt en ontvangt de winnende club de prachtige Zilveren schaats; De Kees Jongert Bokaal. 

De club die de meeste progressie maakt ten opzichte van de jaren ervoor wordt ook beloond. Deze club ontvangt de Runner-up-Trofee, een glimmende zilveren doorloper. Tot slot wint de winnaar van de team pursuit een wisseltrofee met drie bronzen schaatsers. Alle wisselprijzen staan dan een jaar mooi te pronken in de clubhuizen van de trotse clubs.

Het programma en meer informatie is te vinden op www.ijsclubkeesjongert.nl.