De pijlers van het jongerenwerk van Triple ThreaT zijn doen waar je hart ligt en elkaars rolmodel zijn.
De pijlers van het jongerenwerk van Triple ThreaT zijn doen waar je hart ligt en elkaars rolmodel zijn. (Foto: Triple Threat)

Next Up: Talentenshow van Triple ThreaT in Stadsschouwburg

Cultuur

HAARLEM - 5 mei stond Nick Hoogendorp, een van de vijf oprichters van Triple ThreaT, als MC op het Jupiler-podium bij Bevrijdingspop om vier rappers aan te kondigen. De vier zitten ook in de finale van de talentenshow Next Up, die op vrijdag 20 mei plaatsvindt. De toegang is gratis.

Willem Brand

Vijf jongens van de straat begonnen in 2009 hun eerste activiteit, basketbalclinics voor jeugd, in winkelcentrum Schalkwijk. Dat groeide al snel uit tot meer. Basketbal werd een middel om jongeren te motiveren, om iets van hun leven te maken. Maar niet iedereen vindt basketbal leuk. Toen de club een thuisbasis kreeg, maakten ze er daarom ook een dansruimte en muziekstudio.

Rolmodel

De pijlers van het jongerenwerk van Triple ThreaT zijn doen waar je hart ligt en elkaars rolmodel zijn. De iets oudere kinderen helpen de iets jongere en geven zo het goede voorbeeld. Op die manier schep je een familiegevoel en zien ze van elkaar dat doorzetten loont. Triple ThreaT gaat met hun jongerenwerk ook naar buiten. Op scholen wordt er in de pauzes sportles gegeven en op meerdere locaties faciliteert Triple ThreaT activiteiten voor alleen meiden.

Zelfredzaamheid

Hoogendorp: “Next Up kwam voort uit een behoefte van Cultureel Haarlem, dat aansluiting wilde met jongeren uit Schalkwijk. ‘Wat is dan tof?’ vroegen wij de jongeren. Op een podium laten zien wat je passie is! Cultuur is een van de poten om jongeren zelfredzaam te maken. Wij hebben campagne gevoerd in Noord-Holland en daar kwamen dertig jongeren op af. We hebben coaches op het gebied van choreografie, zang, dans, enzovoorts gezocht om de jongeren te begeleiden. We organiseerden trainingsmomenten in het Patronaat. Niet dat je wint staat voorop, maar dat je van elkaar leert en dat het je stimuleert om verder te gaan.”

Talentenshow

Op 23 april was er een voorronde met dertig deelnemers, in de finale staan tien jonge artiesten: rappers, freestyle voetballer, dansers en een goochelaar. Nick Hoogendorp: “We beginnen met een openingsshow en tussendoor is er met het publiek een interactieve spelshow.” 

De talentenshow in de Stadsschouwburg is gratis, aanmelden kan via theater-haarlem.nl. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. 

Afbeelding

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Haarlem

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Woningnood in Haarlem? Voor deze bijen niet Algemeen 23 jun, 13:22
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Wat vind jij? ‘Kappen met haring happen’ in Haarlem. Goed idee of niet? Algemeen 23 jun, 09:11
Afbeelding
Deze musicus doet mee aan het orgelimprovisatieconcours in Haarlem Algemeen 23 jun, 09:05
Afbeelding
Politieonderzoek na val van flat; slachtoffer gewond in ziekenhuis 112-nieuws 23 jun, 08:42
Afbeelding
Dat kan alleen in Zandvoort: Gelukkig nieuwjaar! Algemeen 22 jun, 15:39
Afbeelding
Festival Zomer in Zaanen 2022: Dit moet je weten Algemeen 22 jun, 09:34
Afbeelding
Deze ‘monsters’ terroriseren Haarlemse bomen Algemeen 21 jun, 22:11
Afbeelding
UPDATE: De man die Burgernet zocht is terecht 112-nieuws 21 jun, 20:24
Afbeelding
Kom buurten bij Buurtkamping Molenplaspark Algemeen 21 jun, 10:46
Afbeelding
Ouderwets genieten op 35ste Houtfestival VIDEO 21 jun, 09:15
Afbeelding
UIT-TIP: Vrijdag 24 juni in Club June in Haarlem, meezingen met Def Rhymz Algemeen 21 jun, 08:35
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlem

Op Rodi Haarlem volg je het laatste nieuws uit Haarlem. Rodi Haarlem informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlem

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlem in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief