Next Up: Talentenshow van Triple ThreaT in Stadsschouwburg

Cultuur
De pijlers van het jongerenwerk van Triple ThreaT zijn doen waar je hart ligt en elkaars rolmodel zijn.
De pijlers van het jongerenwerk van Triple ThreaT zijn doen waar je hart ligt en elkaars rolmodel zijn. (Foto: Triple Threat)

HAARLEM - 5 mei stond Nick Hoogendorp, een van de vijf oprichters van Triple ThreaT, als MC op het Jupiler-podium bij Bevrijdingspop om vier rappers aan te kondigen. De vier zitten ook in de finale van de talentenshow Next Up, die op vrijdag 20 mei plaatsvindt. De toegang is gratis.

Willem Brand

Vijf jongens van de straat begonnen in 2009 hun eerste activiteit, basketbalclinics voor jeugd, in winkelcentrum Schalkwijk. Dat groeide al snel uit tot meer. Basketbal werd een middel om jongeren te motiveren, om iets van hun leven te maken. Maar niet iedereen vindt basketbal leuk. Toen de club een thuisbasis kreeg, maakten ze er daarom ook een dansruimte en muziekstudio.

Rolmodel

De pijlers van het jongerenwerk van Triple ThreaT zijn doen waar je hart ligt en elkaars rolmodel zijn. De iets oudere kinderen helpen de iets jongere en geven zo het goede voorbeeld. Op die manier schep je een familiegevoel en zien ze van elkaar dat doorzetten loont. Triple ThreaT gaat met hun jongerenwerk ook naar buiten. Op scholen wordt er in de pauzes sportles gegeven en op meerdere locaties faciliteert Triple ThreaT activiteiten voor alleen meiden.

Zelfredzaamheid

Hoogendorp: “Next Up kwam voort uit een behoefte van Cultureel Haarlem, dat aansluiting wilde met jongeren uit Schalkwijk. ‘Wat is dan tof?’ vroegen wij de jongeren. Op een podium laten zien wat je passie is! Cultuur is een van de poten om jongeren zelfredzaam te maken. Wij hebben campagne gevoerd in Noord-Holland en daar kwamen dertig jongeren op af. We hebben coaches op het gebied van choreografie, zang, dans, enzovoorts gezocht om de jongeren te begeleiden. We organiseerden trainingsmomenten in het Patronaat. Niet dat je wint staat voorop, maar dat je van elkaar leert en dat het je stimuleert om verder te gaan.”

Talentenshow

Op 23 april was er een voorronde met dertig deelnemers, in de finale staan tien jonge artiesten: rappers, freestyle voetballer, dansers en een goochelaar. Nick Hoogendorp: “We beginnen met een openingsshow en tussendoor is er met het publiek een interactieve spelshow.” 

De talentenshow in de Stadsschouwburg is gratis, aanmelden kan via theater-haarlem.nl. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. 

Afbeelding