Fototentoonstelling over kindermishandeling in Haarlem

Cultuur
De fototentoonstelling is te zien in Haarlem aan het Stationsplein.
De fototentoonstelling is te zien in Haarlem aan het Stationsplein. (Foto: Mounir Raji. (st. Open Mind)

HAARLEM - WIJ… hebben elkaar nodig om de cirkel van geweld te doorbreken. Huiselijk geweld en kindermishandeling kent allerlei vormen en komt overal voor. En het is niet alleen het verhaal van de slachtoffers maar ook van omstanders en professionals. 

Dat laten de verhalen in de fototentoonstelling WIJ…doorbreken de cirkel van geweld zien. Deze tentoonstelling staat tot en met 29 december op het Stationsplein in Haarlem. Op 6 december om 16.30 uur opende wethouder Diana van Loenen de tentoonstelling WIJ…doorbreken de cirkel van geweld, die in samenwerking met de gemeente Haarlem tot stand kwam.

Krachtig

De tentoonstelling, gemaakt door stichting Open Mind en het programma Geweld hoort nergens thuis, bestaat uit een serie krachtige portretten en verhalen van mensen die elkaar geholpen hebben om de eerste stap te zetten in het doorbreken van de cirkel van huiselijk geweld en kindermishandeling. Het doel van de tentoonstelling WIJ…doorbreken de cirkel van geweld, is om huiselijk geweld en kindermishandeling onder de aandacht te brengen en bespreekbaar te maken. En daarmee een bijdrage te leveren aan het terugdringen en beperken van de schade ervan en het doorbreken van de overdracht van generatie op generatie.