StorySlam! Thema: vrouw

Cultuur
Sprekers krijgen de kans om een persoonlijk, waargebeurd verhaal te vertellen. Dit keer is het thema 'Vrouw'.
Sprekers krijgen de kans om een persoonlijk, waargebeurd verhaal te vertellen. Dit keer is het thema 'Vrouw'. (Foto: Matheus Bertelli)

HAARLEM - De Vries Van Stockum organiseert in samenwerking met Storytelling- & Presentatietrainer Lisa Ottolander een StorySlam in de winkel in Haarlem. Een StorySlam is een live storytelling evenement waarbij sprekers de kans krijgen om een persoonlijk, waargebeurd verhaal te vertellen. Maart is Women’s history month en daarom is gekozen voor het thema ‘Vrouw.’

Alle soorten verhalen door en/of over vrouwen zijn welkom. Wel moet het verhaal aan een aantal voorwaarden voldoen: het moet waargebeurd zijn, over de ervaring van de spreker gaan en uiteraard met respect worden verteld. Daarnaast worden alle verhalen uit het hoofd, dus zonder aantekeningen, verteld. Aan het eind van de avond kiest de publieksjury de beste verteller.

Aanmelden als verteller?

Heb jij een persoonlijk, waargebeurd verhaal rond het thema ‘Vrouw’ dat je graag wil vertellen? En lijkt het je leuk om te oefenen met live storytelling voor een klein publiek? Meld je dan hier aan. Aanmelden kan tot en met 28 maart. Vertellers krijgen een gratis online Storytelling Masterclass van Lisa Ottolander waarin je leert hoe je de kern van je verhaal vindt, het verhaal uitwerkt en vertelt in vijf minuten. Dag en datum in overleg met Lisa Ottolander. Uiteraard is deelname aan de StorySlam Gratis voor vertellers. Er is plek voor maximaal tien vertellers. De Vries Van Stockum en Lisa Ottolander streven naar een divers podium.

De StorySlam is vrijdag 31 maart van 19:00 tot 21:00 uur aan de Jacobijnestraat 7 te Haarlem. Aanmelden kan via tinyurl.com/storyslam31maart.