Lakkshya Quartet komt naar Haarlem

Cultuur
Het Lakkshya kwartet heeft een breed scala aan concert uitvoeringen verzorgd.
Het Lakkshya kwartet heeft een breed scala aan concert uitvoeringen verzorgd. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - Lakkshya is een kwartet dat muziek ten gehore brengt vanuit een rijke Carnatische traditie. Vanuit deze traditie hebben de vier musici een eigentijdse stijl ontwikkeld die op een unieke wijze voortborduurt op de oeroude Indiase artistieke expressie. De groep speelt 11 juni in de Theaterzaal van Circus Hakim aan de Korte Verspronckweg te Haarlem. Aanvang 20:00 uur.

KJ Diliip (Viool), Ila Diliip (Zang en Viool), Sunaad Anoor (Percussie) en Aman Mahajan (Piano) spelen vanuit liefde en gevoel voor deze oeroude muziek. Ze kennen elkaar vanaf jongs af aan en je kunt zeggen dat een jeugddroom werkelijkheid is geworden. Hun droom was samen leven als muziekgroep en touren over de hele wereld om ambassadeurs te kunnen zijn van de met de paplepel ingegoten Indiase Carnatisch klassieke muziek. 

Het Lakkshya kwartet heeft een breed scala aan concert uitvoeringen verzorgd in heel India, Europa, de VS en Oost-Afrika. Naast klassieke Zuid Indiase composities participeren ze ook in hedendaagse muziek en hebben ze gezamenlijke optredens verzorgd in combinatie met verschillende genres en kunstvormen. Het bijwonen van een concert van het kwartet wordt ervaren als een onvergetelijke ervaring, binnen de structuren van hun traditie improviseren de leden er lustig op los. Het werk gemaakt door Lakkshya is vaak het resultaat van een gelijke mate van plezier, experimenteren en matchen met de artistieke sfeer van de hele groep. Als collectief kijken ze er altijd naar uit om samen te werken met artiesten en een onvergetelijke ervaring voor hun publiek te creëren.

Tickets te koop aan de zaal of via www.matinee-mondiaal.nl/.