200 leerlingen van Bloemendaalse school rennen voor schoolkinderen Haïti

Goede doelen
Lalita van Lamsweerde - de Goederen tijdens haar bezoek aan Haïti.
Lalita van Lamsweerde - de Goederen tijdens haar bezoek aan Haïti. (Foto: aangeleverd)

BLOEMENDAAL - Op vrijdag 24 maart organiseert de Bloemendaalse School Vereniging (BSV) de jaarlijkse Bosloop om geld in te zamelen voor een goed doel.

Dit jaar doen alle 200 basisschoolleerlingen van de BSV mee en rennen rondjes in het bos om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Bon Timoun in Haïti. Dankzij Stichting Bon Timoun krijgen bijna 600 kinderen uit zeer arme gezinnen gratis onderwijs in de hoofdstad van Haiti. De opbrengst van de BSV Bosloop 2023 gaat naar de aanschaf van sportmateriaal voor de drie Bon Timoun scholen. 

Lalita van Lamsweerde - de Goederen is oprichter van Stichting Bon Timoun en moeder van drie kinderen van wie twee op de BSV zitten en meedoen aan de bosloop. “Wij gunnen deze Haïtiaanse kinderen, net als onze eigen kinderen, ook de kans om te leren, te spelen en te sporten. Nu spelen zij bijvoorbeeld nog voetbal met lege waterflesjes in plaats van een echte bal”, zegt Lalita. Lalita richtte in 2018 samen met haar nicht Katinka van Lamsweerde Stichting Bon Timoun op. “Wij willen kansarme kinderen in Haïti toegang tot onderwijs geven en hun menselijke waarden ontwikkelen. Bon Timoun geeft onderwijs voor het leven, niet alleen om te overleven.”

Dominque Korthals Altes, directeur bestuurder van de BSV ziet het als de taak van de school om kinderen toekomstbestendig onderwijs te bieden, door ze kennis, vaardigheden en houding bij te brengen die leerlingen een goede basis biedt. “Ik vind het mooi dat Bon Timoun daar ook aan werkt en kinderen een startpunt biedt voor een betere toekomst”, aldus Dominique.

De actie kan worden gesteund via https://bontimoun.com/steun-ons/.

Kinderen van de Bloemendaalse School Vereniging.
Afbeelding
Afbeelding