Stadswandelingen Gilde

Historie
Haarlem mag zich met recht hofjesstad noemen. Hofje van Bakenes.
Haarlem mag zich met recht hofjesstad noemen. Hofje van Bakenes. (Foto: Guus Bosman via Wikipedia.com.)

HAARLEM - Deze week staan er weer twee interessante wandelingen met het Gilde Haarlem voor de boeg, namelijk op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni.

Vrijdag 9 juni loopt het Gilde Haarlem een verrassende wandeling die start in de Hout. We komen op de wandeling zelfs de geschiedenis over 3 grote oorlogen tegen. We bezoeken het enige hofje buiten de stadsmuren en via de Dreef en Houtbrug komen we op het Proveniershof. Een oase van rust op een steenworp afstand van de Grote Houtstraat. We eindigen tenslotte op het Kerksplein bij de Nieuwe Kerk. Of is er nog tijd voor een stukje Vijfhoek?

Hofjes

Haarlem mag zich met recht een hofjesstad noemen. Hofjes zijn veelal gesticht door vermogende lieden. Deze weldoeners bewezen met de sociale woonvoorziening niet alleen de stad een dienst, maar verbonden ook meestal hun familienaam aan het hofje. Vindt u het leuk hierover meer te weten, dan kunt u mee met de wandeling op zaterdag 10 juni. Ook het oudste hofje van Nederland wordt bezocht.

Vertrek is om 13:30 uur vanaf de Vleeshal op de Grote Markt.

Aanmelden voor de wandelingen is noodzakelijk en kan via www.gildehaarlem.nl, een mail naar gildewandelingen@gmail.com of telefonisch via 06-16410803.