Samenzang in Haarlem op kerstavond

Nieuws
Samen zingen geeft een heerlijk gevoel (Foto: Rodi Media archief)
Samen zingen geeft een heerlijk gevoel (Foto: Rodi Media archief) rodi.nl

HAARLEM - Op kerstavond is het traditie om in Haarlem op diverse plekken samen te komen en te zingen. Ook dit jaar kan dat op de Grote Markt, het Zaanenpark en het Nieuwe Kerksplein.
De grootste samenzang heeft plaatst op de Grote Markt. De avond begint 20.30 uur met een silent disco. Daarna kun je op schermen de kerknachtdienst (23:00 – 00:00 uur) in de Grote Kerk live volgen. Ondertussen kunnen keeltjes gesmeerd worden met glühwein en start om twaalf uur het zingen.

Silent Disco

Voor de koptelefoon moet worden betaald. Koop een koptelefoon in de voorverkoop en met het e-ticket is de koptelefoon op te halen. Vergeet niet een ID-kaart of rijbewijs mee te nemen als borg. De Huur is tien euro plus 2,07 servicekosten en belastingen. Het uitgiftepunt is vlak bij het standbeeld van het beeld van Laurens Janszoon Koster. Bij schade of verlies is de boete € 50,-.
Buurtgezang Zaanenpark

Er wordt voor de twaalfde keer op rij op Kerstavond gezongen in het Zaanenpark. Iedere editie lopen duizend tot vijftienhonderd buurtbewoners uit om de Kerstsamenzang bij te wonen – en mee te zingen. De achterliggende gedachte van het knusse evenement is ‘Voor de buurt, door de buurt’. Het zangkoor, de organisatie en instrumenten komen uit de buurt en de Kerstliedjes zijn ‘traditionals’ die iedereen kent.
Heus buurtkoor

In aanloop naar het gezang kunnen omwonenden van Zaanenpark alvast oefenen. Dit jaar nodigt de organisatie buurtgenoten uit om samen een écht buurtkoor te vormen. De meezing-inloopavond is in het Posthuis.Zondagavond 23 december van 19:30 tot 21:30 uur. De oefenpartijen zijn te vinden op www.sarahelias.com/oefenpartijenkerstsamenzang.php
kerstzang Nieuwe Kerksplein

Vele decennia klinken er al in de Vijfhoek op kerstavond kerstliederen. Een warme traditie met zo’n vijftienhonderd bezoekers onder de mooie toren van de zeventiende-eeuwse Nieuwe Kerk. Bij het licht van de grote kerstboom die de gemeente er ieder jaar neerzet komen de zangengelen samen. Dit evenement heeft zich in de loop der jaren steeds meer uitgebreid en is uitgegroeid tot een traditionele manier waarop het begin van Kerst wordt ingeluid. website: http://kerstzang.in-haarlem.nl/