Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Autoverzekering in Haarlem

Partnerbijdrage

Ben je inwoner van Haarlem en wil je je auto verzekeren? Wij geven je een overzicht van de opties en handige tips, zodat je de beste autoverzekering van Haarlem vindt! 

Autoverzekering in Haarlem

Een autoverzekering in Haarlem afsluiten, misschien denk je er alleen aan als je een nieuwe auto koopt. Maar wist je dat er veel meer momenten zijn, waarop je kunt besparen door een andere autoverzekering af te sluiten in Haarlem? Bijvoorbeeld als je gaat verhuizen van, naar of binnen Haarlem, je auto ouder wordt, je meer of minder gaat rijden of je aantal schadevrije jaren verandert. In dit artikel lees je wat de mogelijkheden zijn voor een goede en goedkope autoverzekering in Haarlem en waar je op moet letten.

Mogelijkheden autoverzekering in Haarlem

Als je op internet zoekt naar een autoverzekering Haarlem, kom je diverse advies- en verzekeringskantoren tegen die in Haarlem zitten. Maar je kunt ook zelf op zoek gaan naar de voordeligste autoverzekeringen via een website voor verzekeringen vergelijken https://www.geld.nl/

In dit overzicht zie je waar je een autoverzekering in Haarlem kunt afsluiten: 

* De Heer verzekeringen

* Endema Keijzers verzekeringen

* Van Graas Assurantiën

* NH advies

* Winkels van verzekeraars, zoals de verzekeringswinkels van Univé of de ANWB winkel in Haarlem

* Alle autoverzekeraars die verzekeringen aanbieden in heel Nederland, zoals Allianz Direct, Centraal Beheer, a.s.r. of Nationale-Nederlanden 

Premie autoverzekering in Haarlem

Haarlem is als provinciehoofdstad van Noord-Holland een redelijk grote stad. En in een grote stad is de kans op schade nu eenmaal groter, blijkt uit statistieken van verzekeraars. Hierdoor betaal je in Haarlem een hogere premie voor je autoverzekering dan in bijvoorbeeld een plattelandsdorp. Het is zelfs zo dat je per wijk of straat in Haarlem een andere premie voor dezelfde auto betaalt. Om precies te weten hoeveel je autoverzekering in Haarlem kost, moet je dus een berekening maken specifiek voor jouw situatie en jouw adres in Haarlem. Een verzekeringsadviseur kan dit voor je doen, maar je kan ook zelf je autoverzekering vergelijken op internet. Dit kan via https://www.geld.nl/autoverzekering/vergelijken 

Tip! Omdat de premie van je autoverzekering verschilt per adres, is het dus verstandig om als je binnen Haarlem verhuist opnieuw je autoverzekering te vergelijken. Misschien biedt een andere verzekeraar wel een lagere premie op je nieuwe adres. 

Welke dekking voorautoverzekering in Haarlem?

De premie van je autoverzekering verschilt ook afhankelijk van welke dekking je kiest voor je autoverzekering in Haarlem. Een WA-verzekering is meestal het goedkoopste, maar daarmee ben je alleen verzekerd voor schades die je toebrengt bij anderen. Als je ook schades aan je eigen auto wilt verzekeren, kun je kiezen uit een WA+ beperkt casco dekking of een all risk verzekering. De beperkt casco dekking vergoedt schades zoals diefstal, ruitschade, brand- en stormschades. De all risk verzekering vergoedt daar bovenop ook schades door je eigen schuld, bijvoorbeeld als je zelf tegen een paaltje rijdt of een aanrijding veroorzaakt. Maar dat is natuurlijk ook de duurste dekking.

Om te bepalen welke dekking nodig is voor jouw auto, kun je naar de leeftijd van je auto kijken. Over het algemeen is bij een auto tot 5 jaar oud de all risk dekking de beste keuze. Bij een auto tussen 5 en 10 jaar oud kies je een WA+ beperkt casco dekking en bij een auto ouder dan 10 jaar is alleen de WA-dekking voldoende.

Tip! Als je auto ouder wordt, is het dus verstandig om de dekking van je autoverzekering aan te passen. Vergelijk ook dat moment ook weer de premies van verschillende autoverzekeringen, want ook dan kan een andere autoverzekeraar bij de nieuwe dekking zomaar een betere premie hebben dan je huidige autoverzekeraar.

Autoverzekering in Haarlem aanpassen?

Naast de plek waar je woont en dekking hebben tot slot de volgende factoren invloed op je autoverzekeringspremie: 

De auto die je verzekert 

Je leeftijd

Je aantal schadevrije jaren

Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt

Verandert er iets aan deze dingen? Omdat je een nieuwe auto koopt, je ouder wordt, je aantal schadevrije jaren stijgt of daalt? Ook dan is het dus belangrijk om je autoverzekering in Haarlem onder de loep te nemen. 

Tot slot is het ook verstandig om je autoverzekering te vergelijken en over te stappen als je minder rijdt met je auto. Dit scheelt je al snel meer dan honderd euro per jaar. Kijk op https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/premieverlaging-als-je-minder-auto-rijdt-zoveel-kun-je-besparen-en-zo-vraag-je-het-aan/

Dit artikel valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Haarlem

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Fietsster zwaargewond bij aanrijding in Haarlem Schalkwijk. Weg afgesloten voor onderzoek 112-nieuws 5 jul, 16:44
Afbeelding
Platform FreeTable uit Haarlem gaat landelijk Algemeen 5 jul, 10:22
Afbeelding
Kennemer Jeugd Orkest viert 25-jarig jubileum met feestelijk concert Uit 5 jul, 10:14
Afbeelding
Gilde Haarlem deelt cadeautje uit bij 35-jarig jubileum Algemeen 5 jul, 07:54
Afbeelding
3 juli Jubileumconcert Muzenforum in openluchttheater Caprera Uit 5 jul, 06:37
Afbeelding
Deze Haarlemse horeca staan in de Terras Top 100 Algemeen 5 jul, 06:20
Afbeelding
Vandaag 22 jaar geleden: De dag dat heel Haarlem juichte! Algemeen 4 jul, 11:48
Afbeelding
Boeren rijden via Randweg Haarlem naar ondermeer Zaandam ViDEO 4 jul, 11:17
Afbeelding
Man aangehouden voor beschieten voorbijgangers in Haarlem 112-nieuws 4 jul, 06:11
Afbeelding
Kop-staartbotsing op Schipholweg 112-nieuws 4 jul, 00:09
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Algemeen 1 jul, 14:05
Afbeelding
In Haarlem kun jij je parkeerplek inruilen! Algemeen 1 jul, 13:48
Afbeelding
Parkeren in Zandvoort? Dit moet je weten vanaf vandaag! Algemeen 1 jul, 12:49
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlem

Op Rodi Haarlem volg je het laatste nieuws uit Haarlem. Rodi Haarlem informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlem

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlem in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief