Parksessies terug in Haarlem: dit weten we al

Uitgaan
Parksessies komt terug in 2022.
Parksessies komt terug in 2022. (Foto: Jan Jaap van den Hurk, archief Rodi Media)

HAARLEM - Na twee jaar stilte gaat het zomerse kunst-, muziek- en theaterfestival weer plaatsvinden op de vertrouwde plek in de Haarlemmerhout in Haarlem. Van donderdag 21 t/m zondag 24 juli is het stadspark het decor voor uitdagende kunst in een ultiem laagdrempelige setting.

Parksessies 2022: thema

Parksessies 2022 heeft als thema ‘Mental Health’, legt de organisatie uit. “Volgens verschillende statistieken loopt ongeveer de helft van de mensen in zijn leven tegen psychische problemen aan. Het werkelijke aantal ligt veel hoger, omdat niet iedereen met problemen hulp zoekt. Voornamelijk mannen zoeken minder snel hulp door toxische stigma’s. Alles wat menselijk is zie je terug in de kunst - zo ook mental health. Denk aan Van Gogh, die vermoedelijk aan schizofrenie leed, of de depressies van Kurt Cobain. Tijdens Parksessies 2022 verkent Stichting ParkLab in samenwerking met kunstenaars en de culturele instellingen - met name het Dolhuys, museum van de Geest - hoe mental health, of een gebrek daaraan, tot uiting komt in een post-corona wereld.”

Gratis festival, donatie gewenst

Parksessies is gratis toegankelijk, maar bij de ingang wordt om een donatie gevraagd waarvan deelnemers worden betaald. Foodtrucks, barren en toiletvoorzieningen zijn aanwezig.

Meer informatie volgt via www.parksessies.nl en de sociale media van het evenement. Kijk ook op Rodi.nl/regio/Haarlem voor een compleet overzicht van alle evenementen komende zomer 2022 in Haarlem.