Frank Kraayeveld, rechts, en Max Hofer in tijdelijke kunstruimte ‘Het Zomerhuis’.
Frank Kraayeveld, rechts, en Max Hofer in tijdelijke kunstruimte ‘Het Zomerhuis’. (Foto: Ed Bausch)

NHE 1 juli over Frank en Max expo David en Goliath

Algemeen

EGMOND AAN DEN HOEF - In het land tussen Hoef en Heiloo gaat een prachtig fietspad, door de landerijen, over de ringvaart van de Egmonder Meer. Vanuit Egmond kom je via de lommerrijke westrand Heiloo in. Vanuit Heiloo kun je oversteken naar het dromerige Slotkwartier van ‘Hoef’. Op het fietspad tussen de twee dorpen is het heel vaak rustig, weinig geluid van wegen ook. Een zijweggetje, de Brededijk, leidt naar een erf waar in een vierkant gebouwtje dit weekend nog iets bijzonders is te zien: de samenwerking tussen Frank Kraayeveld (ja, van de Bintangs) en Max Hofer. Max woont daar op het erf, Frank in het Karmelklooster van Egmond aan den Hoef. In het Zomerhuis tonen Frank en Max hun werk dat verrassend goed samengaat. Frank als de Goliath met een enorm panorama van een Limburgs landschap en Max met een wand vol kleine kleurabstracten.

David en Goliath in het boerenland

door Ed Bausch

Panorama gecombineerd met wand vol kleurabstracten

Terziet

Ze zijn even groot, Frank en Max. Dus laat de titel ‘David en Goliath’ verder voor wat het is. Een prachtig duo is het wel. De vierkante ruimte hebben ze eendrachtig heel sereen ingericht, met een loungebank in het midden. Je ziet aan drie wanden een groot deel van Frank’s ‘Panorama Terziet’, genoemd naar een klein dorp in de heuvels van het zuidelijkste puntje van ons land. Het zijn twintig manshoge panelen, die met elkaar het verhaal vertellen, maar ook los een grote kracht hebben. “Het is een werk uit 2017, maar ik wou het graag nog eens in zijn geheel zien”, zegt Frank. Er hoort een mooi boekje bij, helemaal op z’n Frank’s. Dus ook in de Engelse betekenis van het woord ‘frank’: openhartig.

Olijfolie en lijm

Het werk van Max maakt indruk door de kleuren en vormen, die allemaal verschillen, maar in eenzelfde blankhouten lijstje zijn gevangen. Dat levert een wand op, waar je niet zomaar op bent uitgekeken. Max werkt met aparte materialen als lijm en olijfolie. Hij is steengoed met kleur. Frank en Max zijn als speelse brothers in arms daar aan de Brededijk 3. 

Let wel: het is op privéterrein, zeker welkom, maar probeer op de fiets te komen, anders echt langzaam met de auto over het beklaprooste weggetje. Zelfs lopend is het goed te doen vanaf de parkeerplaats bij de Slotkapel. De weg en de bestemming naar de expositie vallen hier prachtig samen! Zaterdag 2 en zondag 3 juli de laatste dagen van 13.30-17.00 uur, gratis toegang. Die is er ook (met bijdrage ‘naar draagkracht en welbevinden’) bij de akoustische set van de Bintangs, 3 juli vanaf 16.00 uur in Hoever Overslot in het Slotkwartier van Egmond aan den Hoef.

Afbeelding
Culinair Plaza kiest voor cashless Algemeen 17 aug, 13:51
Afbeelding
Competities komen eraan van klaverjasclub EHK Algemeen 17 aug, 12:01
Afbeelding
Oproep: bidprentjes gezocht voor verzamelaars Algemeen 17 aug, 10:54
Afbeelding
Een kleurrijk lint van ruim 70 kunstenaars tijdens Schermer Kunst-Route Cultuur 17 aug, 10:28
Afbeelding
Inschrijving eerste editie Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20 geopend Algemeen 16 aug, 15:26
Afbeelding
GeheugenHuiskamer Heiloo opent in september en zoekt vrijwilligers Algemeen 16 aug, 13:59
Afbeelding
Aftrap eerste regiepunt respijtzorg Noord-Holland Algemeen 16 aug, 12:25
Afbeelding
Foto van Vroeger rubriek 16 aug, 09:45
Afbeelding
Straatrommelmarkt in voortuinen Westerweg Markt 16 aug, 09:24
Afbeelding
Tweederde Noord-Hollanders optimistisch over eigen bijdrage klimaat Duurzaam 15 aug, 13:13
Afbeelding
Verwarde man springt door ruit van kapsalon 112-nieuws 15 aug, 13:03
Afbeelding
Tentoonstelling over de relatie met Indië en Indonesië Cultuur 15 aug, 12:34
Afbeelding
Altijd maandag, tweede prentenboek Margreet Schouwenaar uit Algemeen 15 aug, 10:36
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Heiloo

Op Rodi Heiloo volg je het laatste nieuws uit Heiloo. Rodi Heiloo informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Heiloo

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Heiloo in je mailbox.