Eerlijk & Werelds op zoek naar collega-vrijwilligers

Algemeen
Medewerkers Trudie en Willemien bij de nieuwe collectie wollen sjaals en handgemaakte sieraden.
Medewerkers Trudie en Willemien bij de nieuwe collectie wollen sjaals en handgemaakte sieraden. (Foto: Yvette Juch)

HEILOO - Fairtrade winkel Eerlijk & Werelds in Heiloo is op zoek naar nieuwe collega-vrijwilligers. Wil jij meehelpen aan het ondersteunen van producenten in ontwikkelingslanden die door de verkopen van hun producten in deze winkel een beter bestaan kunnen opbouwen? Word verkoopmedewerker in de kleurijke winkel aan de Stationsweg.

Wij doen dit vrijwilligerswerk al jaren met plezier

Eerlijk & Werelds draait al 35 jaar op de inzet van enthousiaste vrijwilligers zoals Trudie en Willemien. Willemien: “We zoeken nog nieuwe collega’s. Gemiddeld zijn hier de vrijwilligers drie middagen per maand beschikbaar. Met vakanties wordt uiteraard rekening gehouden en we wisselen dagen in overleg met een andere vrijwilliger als dat zo uitkomt. Wij doen dit vrijwilligerswerk al jaren en met veel plezier.”

Trudie: “Als vrijwilliger werk je in de winkel en je kunt daarnaast ook deelnemen aan een werkgroep. Voor alle zaken die in en rondom de winkel moeten gebeuren heeft iedereen zo zijn eigen taak. Willemien en ik zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de etalages. We hebben toevallig vandaag net weer een etalage gewisseld. We zijn nu bezig met de prijzen erbij te zetten.” 

Dat iedereen eigen werkzaamheden heeft maakt dat het ook voor iedere vrijwilliger goed te combineren is met een baan of andere bezigheden. Op elkaar kunnen rekenen is wel van belang in het team, daarom is vrijwilligerswerk ook niet vrijblijvend. Maar in overleg met de anderen is het wel flexibel in te plannen, is de ervaring van de dames.  

Eerlijk & Werelds heeft een grote collectie katoenen, linnen en wollen sjaals. Zo kun je de kachel wel een paar graden lager zetten deze winter. (Foto: Yvette Juch)


Regelmatig worden de etalages gewisseld, het nieuwe thema is deze maand dieren. (Foto: Yvette Juch)

Over de vacature 

De nieuwe verkoopmedewerker levert een bijdrage aan de verkoop van fairtrade (en duurzame) producten. Ben jij enthousiast, klantgericht en werk je graag samen met collega-vrijwilligers? Ben je geïnteresseerd in (de achtergrond van) de fairtrade producten die Eerlijk & Werelds aanbiedt? Begrijp je de prijsstelling van onze producten? Kom dan ons team versterken.

Waar en wanneer beschikbaar 

Eerlijk & Werelds is open van maandag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur, uitgezonderd feestdagen. Gemiddeld zijn de vrijwilligers drie middagen per maand beschikbaar. Met vakanties wordt uiteraard rekening gehouden. Er vinden elk jaar drie medewerkersbijeenkomsten plaats. Dit zijn informatieve bijeenkomsten én er is ruim de gelegenheid om de andere collega’s te leren kennen. Ook kan men cursussen en/of workshops volgen. 

Interesse? Belangstellende nieuwe medewerkers kunnen in de winkel een formulier ophalen en ook op de website staat de procedure. Zie www.eerlijkenwerelds.nl en www.vrijwilligersheiloo.nl

Na aanmelding vindt een kennismaking plaats waarin een en ander wordt toegelicht en als u met elkaar in zee gaat worden direct afspraken gemaakt. Eerlijk & Werelds is gevestigd aan Stationsweg 105 in Heiloo.

Kijk ook op www.eerlijkenwerelds.nl