Kenneth Taylor maakt debuut in oranje

Algemeen
Kenneth Taylor uit Heiloo maakte gisteravond zijn WK-debuut tegen Qatar. We hopen hem nog veel vaker in actie te gaan zien!
Kenneth Taylor uit Heiloo maakte gisteravond zijn WK-debuut tegen Qatar. We hopen hem nog veel vaker in actie te gaan zien! (Foto: aangeleverd)

QATAR/HEILOO - Gisteravond was een bijzonder moment voor de 20-jarige Kenneth Taylor uit Heiloo, toen hij zijn WK-debuut maakte in het Nederlands Elftal tegen Qatar.

Zijn ouders waren erbij en keken trots toe hoe hun jongste zoon de laatste vijf (!) minuten tijd kreeg van de bondcoach om te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Oranje won zakelijk en staat in de achtste finale. Met dan ook hopelijk weer wat speeltijd voor de Heilooër.  

We appten met zijn vader Harald, die gisteren op de tribune zat en nog tot zondag 5 december in Doha verblijft, als onderdeel van de KNVB Friends & Family gezelschap. “Het is een bijzonder jaar voor Kenneth. Eerst doorbreken bij AJAX 1 onder Ten Hag. Daarna een vaste basisplaats in AJAX 1 onder Schreuder. Een basisdebuut in de Champions League tegen de Rangers FC. Opgeroepen worden voor Nederlands elftal voor Nations Leaque wedstrijden tegen Polen (uit) en België (thuis). In Polen je interland debuut maken en in je tweede cap een helft spelen tegen zijn voorbeeld Debruyne. Dan wordt hij ook nog geselecteerd voor het WK in Qatar en opeens was daar gisteren zijn WK debuut. Nou het duizelt ons allemaal wel, maar het is prachtig voor hem en wij genieten er met volle teugen van. Dit hadden wij 12 jaar geleden uiteraard allemaal niet verwacht. Het gaat nu wel heel snel. Voor hemzelf geldt: vanaf vandaag weer keihard trainen en je laten zien op de training. Focus op voetbal!”

Gezien zijn mentaliteit en groei van de laatste jaren komt dat vast goed. Wij houden onze dorpsgenoot in de gaten en hopen hem dit WK nog veel meer in actie te zien!