Kindermuziekweek in Heiloo

Cultuur
Burgemeester Mascha ter ten Bruggencate reikt bijeengebracht sponsorgeld uit.
Burgemeester Mascha ter ten Bruggencate reikt bijeengebracht sponsorgeld uit. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Deze week is het de landelijk Kindermuziekweek. De week wordt georganiseerd om het maken van muziek op scholen te stimuleren. In Heiloo zijn de Paulus en de Willibrordusschool en De Zuidwester bezig met het geven van mondharmonicales, een initiatief van Stichting mondharmonicalesklas en mondharmonica school Locomonica.

Het doel van de stichting is dat het in de toekomst voor alle basisscholen in Nederland mogelijk wordt dat kinderen een eigen mondharmonica krijgen en hier op leren spelen. Op dit moment geeft mondharmonica Eugène Vriend les aan 28 kinderen groep 8 van OBS De Zuidwester. Met het geven van deze lessen zal er lesmateriaal worden ontwikkeld voor de kinderen en het onderwijzend personeel zodat volgend schooljaar meer scholen aan het project mee kunnen doen. 

De kinderen van De Zuidwester reageren enthousiast op de lessen. Eugène Vriend laat hiermee zien dat je voor het mondharmonica spelen geen speciaal muziekgevoel hoeft te hebben en dat alle kinderen dit kunnen leren. De kinderen leren zodoende niet alleen een instrument beheersen maar ook goed ademen. Aan het einde van het schooljaar kunnen zij allemaal liedjes uit hun hoofd spelen en zonder hiervoor notenkennis te hebben.

Het geld voor de mondharmonica’s is bijeengebracht door particulieren sponsoren en zijn op De Zuidwester uitgereikt door Burgemeester Mascha ter ten Bruggencate.

Kinderen leren mondharmonica spelen.