Nieuwe bundel Margreet Schouwenaar

Cultuur
Reuring met Margreet Schouwenaar, binnenkort in Alkenaer.
Reuring met Margreet Schouwenaar, binnenkort in Alkenaer. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

HEILOO - Schrijfster en dichteres Margreet Schouwenaar uit Heiloo presenteerde onlangs haar nieuwe bundel ‘Dat ijsberen eieren eten’. Dat gebeurde in De Alkenaer, podium voor cultuur en debat, antiquariaat en leescafé aan het Alkmaarse Ritsevoort. Een prachtige presentatie met mooie gesprekken, warmte en vrolijkheid, al bleef de uitgever spijtig genoeg steken op zijn reis van het Belgische Leuven naar Alkmaar. Daardoor waren er geen bundels en dus ook geen mogelijkheid tot signeren. Daar is inmiddels een oplossing voor bedacht.

Zo treedt Schouwenaar zaterdag 6 april van 14.00 tot 18.00 uur met nieuwe gedichten op bij Reuring in dezelfde Alkenaer. Na afloop signeert ze dan alsnog desgevraagd de nodige bundels. Belangstellenden kunnen via haar site www.margreetschouwenaar.nl de nieuwe bundel bestellen, eventueel inclusief haar voorlaatste bundel ‘De Overmaat van ontbreken’ voor de bundelprijs van 25 euro.

Meningsuiting

In haar nieuwe bundel ‘Dat ijsberen eieren eten’ verbindt Margreet Schouwenaar opnieuw niet alleen klank en taal, maar snakt ze ook naar meningsuiting. Dit alles levert niet alleen welgekozen woorden, ritme en klank op, maar ook een zekere verontrusting.

De Alkenaer

De Alkenaer is een bijzonder podium voor cultuur en debat, antiquariaat en leescafé. Achter in de karakteristieke boekenwinkel bevindt zich een knus cultuurpodium, waar geregeld allerlei culturele activiteiten plaatsvinden.

De Alkenaer is gevestigd aan Ritsevoort nummer 36 in Alkmaar. Raadpleeg voor alle activiteiten van komende tijd de actuele agenda op de website: www.alkenaer.nl.