Zee, strand en duin in Trefpunt Heiloo

Cultuur
De techniek van Martin Blok.
De techniek van Martin Blok. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - De zee, de zee en nogmaals de zee, allemaal met verschillende invalshoeken geschilderd door Martin Blok (1966). Zijn kleurrijke interpretatie van wat hij ziet, weet hij op een creatieve manier vast te leggen op het doek. Zowel met penseel, paletmes, karton en plastic. Martins schilderijen zijn in april en mei te zien in de expositieruimte van Trefpunt Heiloo.

Geboren Heemskerker Martin Blok blijft verknocht aan het strand. Die mooie kustlijn achter de duinen, dicht bij Heiloo. Twaalf jaar had hij uitzicht vanuit een strandhuisje en heeft hij de golven zien komen en gaan. Elke dag anders, elke dag weer bijzonder om te zien.

Zintuigen prikkelen

Met zijn creatieve achtergrond en passie voor smaak, geur, kleur, structuur en vormgeving schopte Martin het in de jaren 90 tot rechterhand van een sterrenchef. Alles draaide daarbij om zintuigen prikkelen, zoals hij ook doet op het doek. Zijn leergierigheid leidde tot een loopbaan in het onderwijs. Mede via Hannie van Rijn van Atelier Populusart in Beverwijk groeide zijn enthousiasme voor de schilderkunst. Zo leerde hij verschillende technieken en na vijfentwintig lessen ging hij zijn eigen weg. Martins werk is hoofdzakelijk met acrylverf, maar toegevoegde materialen als lijm, zand, steenpoeder en verschillende textielsoorten zijn hem niet vreemd.

Eigen atelier

Nu komen de schilderijen tot stand in zijn eigen atelier in Sint Pancras, waar zowel vrij als in opdracht wordt gewerkt onder de naam ‘m-ART-in, Creatieve kunst op maat’. Martin schildert grensverleggend, zoals ook zijn doeken de wereld overgaan. Zijn werken zijn te vinden in onder meer Duitsland, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zwitserland en Australië.

Informatie

De schilderijen van Martin Blok zijn in april en mei tijdens openingsuren te bewonderen in de expositieruimte van Trefpunt Heiloo. Belangstellenden zijn op afspraak ook welkom in zijn atelier. Kijk voor zijn werk en agenda op www.martinblok.com. Info Trefpunt: www.trefpuntheiloo.nl.

Liefde voor het strand op doek vastgelegd.