Lezing ongekende groenten

Cultuur
De groentekweker op de trekker.
De groentekweker op de trekker. (Foto: Lambert Sijens)

REGIO - Lambert Sijens van de Tuinen van Weldadigheid is woensdag 10 april te gast bij Groei en Bloei Midden-Kennemerland. Lambert komt die avond vertellen over ‘ongekende groenten’.

Samen met zijn partner Jolanda en vele vrijwilligers kweekt Lambert al zestien jaar grote collecties aardappels, knoflook, peulvruchten en andere groenten. Hieronder zijn vele oude Nederlandse soorten, maar ook oude en minder oude variëteiten van over de hele wereld.

Diversiteit

Tijdens de lezing komen vele vergeten en andere onbekende groenten voorbij. De kwekerij is kleinschalig en themagewijs ingericht met kruidentuinen, groentetuinen, borders, hagen en andere elementen. Het thema diversiteit is in alle aspecten terug te vinden. Het bedrijf is verder ook zorgboerderij en doet diverse toeristische activiteiten.

Lambert komt zijn lezing illustreren met prachtige foto’s en neemt een deel van de collectie groente-, bloemen- en kruidenzaden mee, ook voor de verkoop.

Informatie

Bij te wonen woensdag 10 april in Sporthal de Bloemen, De Bloemen 71 in Castricum. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. De entree bedraagt vier euro per persoon en is gratis voor leden van Groei en Bloei. Meer informatie over alle activiteiten op www.midden-kennemerland.groei.nl.

De kwekerij is kleinschalig en themagewijs ingericht.