Media Ukkie Dagen in bibliotheek

Cultuur
Digitale apparatuur: magneet voor kleintjes.
Digitale apparatuur: magneet voor kleintjes. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen één klik bevinden ze zich in een andere wereld. We willen natuurlijk allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media. Het staat allemaal centraal met de Media Ukkie Dagen in Bibliotheek Heiloo.

Tijdens deze van 5 tot en met 12 april te houden dagen wordt extra aandacht besteed aan de rol van boekjes, tablets of de tv binnen de opvoeding van het jonge kind in de leeftijd tot zes jaar.
Het thema dit jaar is ‘Balans: Ontspannen met Media’. Media zijn leuk en prikkelend, maar kunnen ook voor onrust zorgen. En waar is de balans met andere activiteiten zoals buitenspelen?

Invloed op ogen

Andrea Biswane-Vergunst van het Oogfonds komt vrijdag 5 april op bezoek om het te hebben over de invloed van media op de ogen. Gezond schermgebruik, bestaat dat? En wat is te veel schermtijd? Waarom is buitenspelen zo belangrijk voor de ogen? De ogen van kinderen gaan massaal achteruit, maar daar valt zélf iets tegen te doen. Kom luisteren en stel gerust vragen.

Mini-mediaproeverij

Ouders zijn diezelfde ochtend van vrijdag 5 april samen met hun peuter of kleuter van harte welkom in de bibliotheek voor een heuse mini-mediaproeverij. Maak kennis met de verschillende mogelijkheden rond lezen, luisteren, kijken, spelen en doen. Ga samen op ontdekkingstocht langs inspirerende, vertrouwde en nieuwe materialen. Deelname is gratis, zonder opgave vooraf.

Info: www.bibliotheekheiloo.nl.