Doneeractie na explosie bij Hoekse Vishandel

112-nieuws
Cees Hofland van de Hoekse Vishandel
Cees Hofland van de Hoekse Vishandel (Foto: Regio15)

Op de ochtend van Eerste Kerstdag rond 04:00 uur, heeft zich een explosie voorgedaan bij de Hoekse Vishandel. 

Eigenaar Cees Hofland (81),  is zich rot geschrokken van de gevolgen van de explosie. Rond 04.30 uur kreeg hij te horen dat er een explosief was afgegaan bij zijn vishandel, toen hij aankwam trof hij een grote ravage aan. “Dit is mijn levenswerk. Het is vreselijk, echt vreselijk”, aldus een zwaar geschokte Cees. De vishandel, gevestigd aan de Rechtestraat, is volledig vernield, zowel de voor- als de achtergevel werd er door de explosie uitgeblazen.

Momenteel voert de politie een grondig onderzoek uit, waarbij ook camerabeelden uit de omgeving bekeken worden.  Als u iets verdachts heeft gezien, mogelijk ook camerabeelden heeft,  neem dan alstublieft contact op met 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met 0800-7000.

Marieke Sparreboom Rooneij startte na het zien van de ravage een donatieactie. Deze leverde donderdagochtend al ruim 8.500 euro op euro op. Initiatiefneemster Marieke schreef bij de lancering van de doneeractie: “Wij liepen net met de hond langs en ik vind het zo verdrietig voor hen. Geen idee hoe en of mensen hierop zitten te wachten. Maar ik dacht, nee heb ik, ja kan ik krijgen.”

De doneeractie is te vinden op Donatie de Hoekse vishandel | Crowdfunding | Doneeractie.nl 

Enorme schade na explosie aan de Rechtestraat