Zes koninklijke onderscheidingen in Hoek van Holland

Nieuws
De vier de in Rotterdam hun onderscheiding ontvingen: dhr., Ruis, mw. Visser, burgmeester Aboutaleb, mw. Feltkamp en dhr. Portengen.
De vier de in Rotterdam hun onderscheiding ontvingen: dhr., Ruis, mw. Visser, burgmeester Aboutaleb, mw. Feltkamp en dhr. Portengen. (Foto: Peter Feltkamp)

‘Het heeft majesteit de koning behaagd. Zes keer klonken vrijdag 26 april deze woorden voor Hoekenezen. Vier maal in Rotterdam twee maal in Maassluis. Allen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Meneer P. van Dijk (1948) zet zich in voor de Protestantse gemeente van Maassluis en Hoek van Holland. Daarnaast is hij vrijwilliger bij de Rotterdam Branch van World Ship Society. Hij ontving zijn onderscheiding in Maassluis.

Mevrouw J. van Dijk-Boonstra (1946) is actief voor de Protestantse gemeente Maassluis. Ook zet zij zich in voor kwetsbare mensen via de Voedselbank en Non-Foodbank Maassluis. Zij ontving haar onderscheiding eveneens in Maassluis.

In Rotterdam werden de volgende Hoekse personen onderscheiden:

Mevrouw E. Feldkamp-van Belois (1967) is actief bij verschillende organisaties in Hoek van Holland. Ook beantwoordde zij lange tijd als ervaringsdeskundige de vragen van patiënten van het Oogziekenhuis Rotterdam.

Meneer A. Portengen (1941) is actief voor de Hoekse Bridge Club. Hij organiseert clubavonden, speciale drives en uitwisselingen met Harwich Bridge Club uit Engeland. Daarnaast is hij schipper en coördinator bij Veerdienst De Kwakel van Staatsbosbeheer.

Meneer D. Ruis (1946) was ruim 35 jaar betrokken bij Stichting Fort aan den Hoek van Holland. Hij was daar bestuurslid en onderzocht de geschiedenis van het fort. Momenteel is hij actief voor de Stichting Historisch Genootschap.

Mevrouw E.H.J. Visser-Hoegee (1941) heeft als gymnastiek-juf, trainer en hoofdleider Turnen en Springen van de Hoekse Sportvereniging 1946 veel kinderen leren turnen. Daarnaast is zij nationaal jurylid voor de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie.

De gedecoreerden zullen op Koningsdag, indien mogelijk, door de dorpsraad in het zonnetje worden gezet.

Ook de heer en mevrouw van Dijk werden onderscheiden.
Afbeelding