Beachclub Royal: knallen met de strandopening Hoek van Holland

Algemeen
Bij Royal kunnen ze niet wachten op de opening van het strandseizoen.
Bij Royal kunnen ze niet wachten op de opening van het strandseizoen. (Foto: Tom van Ooijen)

Nog een dikke twee maanden dan is het weer zo ver: 18 mei is het Hemelvaartsdag en tevens de traditionele opening van het strandseizoen in Hoek van Holland. Of de metro dan al zal rijden is afwachten, maar de hoop en verwachting is er wel. Ook de braderie, georganiseerd door Krokos Evenementen, zal er weer zijn. Van 10.00 uur tot 17.00 uur en weer gewoon langs de Rivierkant in Hoek van Holland.

Door Tom van Ooijen

Strandexploitanten maken zich op voor de grote bezoekersaantallen, die regelmatig in de loop der jaren opliepen tot ruim boven de 100.000.

Onder hen ook Guus Kap van Beachclub Royal, tot in de wijde omgeving bekend van de festiviteiten met de strandopening.

De geschiedenis van Royal is lang, al begin 70-er jaren in de vorige eeuw bestond de zaak al, al was het toen nog een andere eigenaar.

Guus begon in 1993 met het eerste feest, toen nog vanuit de Papagaai op het Hoekse strand. In de loop der jaren zijn de feesten, later dus vanuit het totaal nieuw opgebouwde Beachclub Royal in de wijde omtrek een begrip geworden.

“Ooit begonnen we met één DJ, maar we zijn inmiddels flink uitgegroeid en hebben nog meer bekendheid gekregen. Maar daar werken we ook aan. We meten wat de gasten graag willen, wat er beter kan en daar moet je dan op inspelen en dat hebben we gedaan. Denk daarbij aan meer toiletten tijdens evenementen, meer tappunten en ga zo maar door.”

Daarnaast merkt de ondernemer wel dat alles stukken duurder is geworden. “Installaties huren, opbouwen van podia, beveiliging, ga zo maar door het is echt een stuk duurder dan voorheen.” Maar toch wil Guus geen concessies doen. “Het welzijn en veiligheid van de gasten en mijn personeel staat voorop.”

Dit jaar wil Guus en zijn team van 12.00 tot 21.00 uur (inclusief cooldown) er weer echt ouderwets feest van gaan maken :”Het wordt groter dan ooit, we gebruiken een heel stuk strand. Onder de noemer ‘Royal Festival Sea the Magic’ komen er vijf stages.” Een greep uit de artiesten die zullen optreden: Donnie, Feestdjruud, Emma Heesters, The Darkraver, Bombastic, Childsplay, Double Trouble, Fabian Kruizinga, YES R, Feest DJ Dennis, Brace en nog vele, vele anderen. In totaal zullen er meer dan 25 artiesten optreden.

Echter ook aan mensen die niet het evenementen terrein op willen maar wat willen drinken is gedacht. “In vorige jaren braken we het hele terras af, maar dat blijft nu gewoon staan voor die gasten die niet het evenemententerrein op willen.”

Tickets voor het festival zijn al te koop vanaf.27,50.  De verkoop verloopt al voorspoedig. “Ik was verbaasd dat er online een wachtrij was voor tickets.” Bezoekers kunnen een festivalterrein verwachten dat dit jaar twee keer zo groot is dan ion voorgaande jaren.

Nieuw dit jaar is dat ook consumptietokens al in de voorverkoop via de site gekocht kunnen worden. Handig als je niet lang in de rij wilt staan. Tickets en tokens koop je via https://royalfestival.nl/

Voor Guus is het duidelijk : ”We gaan dit jaar weer knallen. Hoek van Holland gaat letterlijk een nieuw hoogtepunt bereiken”