Rotterdam aan Zee viert de liefde in volle Hoekstee

Nieuws

Muziekvereniging Rotterdam aan Zee bracht tijdens het concert met thema ‘All you need is Love’ een afwisselend en verrassend programma voor jong en oud. Tot vlak voor de start van het concert werden er nog stoelen bijgeplaatst, dus de zaal was goed gevuld!

Opvallend was het aantal kinderen in de basisschoolleeftijd die bij het concert op 20 april aanwezig waren. De vereniging is altijd op zoek naar nieuwe leden en wil ook kinderen enthousiasmeren om een instrument te gaan bespelen. Hiertoe bezoeken ze de basisscholen met voor verschillende leeftijden een programma over muziek en muziekinstrumenten. De kinderen krijgen dan ook de gelegenheid om zelf op instrumenten te spelen. Deze keer hadden ze ook een uitnodiging voor het concert gekregen en een lot voor de tombola. Dit zorgde ervoor dat veel ouders met hun kinderen het concert bezochten.

Eigen stukken

De drie orkesten en de percussiegroep die Rotterdam aan Zee rijk is, brachten elk hun eigen stukken ten gehore. In de sfeer van het televisie programma “All you need is love” startte het deel van elk orkest met een filmpje over de dirigent en een knipoog over de zoektocht naar de liefde. 

Bij het leerlingenorkest kwam hierdoor dirigent Martin Aalbregt nét op tijd van zijn werk in Riga om op de bok te staan. Joris Braster was er gelukkig om te starten toen Martin er nog niet was. Met onder andere muziek uit Beauty and the Beast en Frozen brachten ze herkenbare melodieën.

Na het Jeugdorkest liet de percussiegroep, onder leiding van Jennifer Heins, flink van zich horen met het stuk Party Nuts.

Dirigent Carlo van der Meijden attendeerde de bezoekers via een vlog op de mogelijkheid om Rotterdam aan Zee te steunen middels Sponsorkliks. De Event Band is regelmatig in Hoek van Holland te zien en te beluisteren en lieten ook tijdens dit concert horen dat ze verschillende swingende nummers op hun repertoire hebben. Natuurlijk deze avond helemaal passend in het thema met onder andere: You give love a bad name, Jungle love en Alles is liefde.

Na de pauze met de befaamde tombola zocht iedereen weer vlug zijn plek om te luisteren naar de Concertband. In het filmpje in de sfeer van “Boer zoekt vrouw” was dirigent Peter Habraken, als tuinder Peter, op zoek naar een nieuwe muzikale uitdaging, waarbij hij uiteindelijk met een brief werd gekoppeld aan Rotterdam aan Zee. Een combinatie die al jaren een heel goede blijkt.

Ook deze avond wist Habraken de muzikanten uit te dagen met heel diverse stukken. Van het wat klassiekere en dramatische Salut d’Amour schakelde het orkest moeiteloos naar stevig Coldplay in Symphony en door met een swingende Gloria Estafette.

Na bedankjes voor een ieder die betrokken was bij het voorwerk en tot stand komen van een dergelijk concert; van PR tot decorbouwers en lotenverkopers volgde een afsluiting met alle muzikanten samen. Zij speelden natuurlijk All you need is Love van The Beatles, waarbij het publiek de mobieltjes met lichtjes tevoorschijn haalde. Daarna sloten de muzikanten  de avond af met Everybody needs somebody waarbij enthousiast meegeklapt werd.

Het bleef nog lang gezellig in De Hoekstee en het publiek keerde enthousiast en heel voldaan huiswaarts. Zij hebben de datum voor het najaarsconcert al genoteerd: Zaterdag 30 november.

U ook?