Gevarieerd voorjaarsconcert Together

Nieuws
Together gaf een kleurrijk en mooi concert., waarbij Sandra Braster (links) het verhaal over Jozef voordroeg.
Together gaf een kleurrijk en mooi concert., waarbij Sandra Braster (links) het verhaal over Jozef voordroeg. (Foto: PR)

Oecumenisch koor Together heeft zaterdag 20 mei voor het eerst in jaren weer een concert gegeven. 

Ruim 80 belangstellenden konden in de Dorpskerk anderhalf uur lang genieten van een gevarieerd repertoire dat het koor onder leiding van dirigent Peter Dingemanse bracht. Alle nummers waren overigens ook gearrangeerd door Dingemanse die het koor ook nog op de piano begeleidde.

Voor de pauze werden nummers uit de musical Jozef gezongen. De nummers Jacob en Zoons, Jozefs Jas, Laat je droom bestaan, Hij is nou hoog in de hemel, Sluit nu alle deuren maar, Het lied van de Koning, Die mooie tijd in Kanaän, Benjamin Calypso en Kom op nou Jozef, vertelden het Bijbelse verhaal van Jozef. Sandra Braster had de nobele taak op zich genomen het verhaal ook nog tussen de nummers door te vertellen, iets dat zij op zeer mooie en verbeeldende wijze deed.

Moderner repertoire

In de pauze konden de bezoekers genieten van een kopje koffie of thee, waarbij verschillende leden hun bakkunsten hadden aangesproken om er voor te zorgen dat er ook iets lekkers bij was.

Na de pauze zong het koor een wat moderner repertoire. Door de wind, van Stef Bos, in het programma ‘De beste Zangers’ gezongen door Miss Montreal, You Say van Lauren Daigle, Fix You van Coldplay , Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij, het Duitse Verlei huns Frieden van Mendelssohn, Psalm 34 en tot slot Friends will be Friends van Queen.

Kortom een zeer mooi concert met een grote variëteit aan nummers. De ovatie aan het eind was dan ook zeer terecht en Together kan terugkijken op ene geslaagd concert.

Met dank aan: de Dorpsraad/OpzoomerMee, de Dorpskerk, Ger Schaap en Hans Deijl (techniek). Lisa Verboon (bloemstuk) en Johan Schot voor he lenen van de banners en de dames van de Protestantse Gemeente voor het schenken van de koffie.