Stena Line wil buiten Europa uitbreiden

Nieuws
Stena Line wil een route tussen Noord-Afrika en Europa, hier de haven van Alegricas,  openen.
Stena Line wil een route tussen Noord-Afrika en Europa, hier de haven van Alegricas, openen. (Foto: PR)

Stena Line heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van 49 procent van de aandelen van de Marokkaanse ferrymaatschappij Africa Morocco Link (AML).

AML, gevestigd in Tanger, exploiteert een ferry route tussen Tanger Med en Algeciras. Deze zomer lanceert het bedrijf ook een nieuwe hogesnelheidsroute tussen Tanger Ville en Tarifa. 

De huidige route is beschikbaar voor zowel vracht als passagiers. De nieuwe route wordt een route voor uitsluitend passagiers met of zonder voertuig. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe zakelijke kansen die ons op de lange termijn duurzaam en veerkrachtig maken. De Straat van Gibraltar is een strategische locatie voor passagiers die reizen tussen Afrika en Europa en daarnaast voor de wereldwijde handel. Deze routes, hun havens en de omliggende industrieën zijn in ontwikkeling en zullen naar verwachting een gezonde groei van de vrachtmarkt in de komende tien jaar stimuleren. Het is een enerverend gebied om in te opereren.” zegt Niclas Mårtensson, CEO bij Stena Line.

De overeenkomst moet nog worden goedgekeurd door de Marokkaanse autoriteiten.

Over Stena Line

Stena Line is één van Europa’s meest toonaangevende ferry maatschappijen met 38 schepen en 18 routes in Noord-Europa en 26.000 afvaarten per jaar. Stena Line is een belangrijk onderdeel van het Europese logistieke netwerk en ontwikkelt nieuwe intermodale vrachtoplossingen door transport per spoor, weg en zee te combineren. Stena Line speelt ook een belangrijke rol in het toerisme in Europa met haar uitgebreide passagiersactiviteiten. 

Het bedrijf is familiebezit, werd opgericht in 1962 en heeft het hoofdkantoor in Göteborg. Stena Line heeft 6.100 werknemers en een jaarlijkse omzet van 19 miljard SEK. Ga voor meer informatie naar www.stenaline.com.