Spetterend concert Accordeonvereniging

Nieuws
Het werd weer een geslaagd concert, dit keer voor Paula's jubileum, compleet met zang.
Het werd weer een geslaagd concert, dit keer voor Paula's jubileum, compleet met zang. (Foto: danjavermeulen.nl)

De eerste Hoekse Accordeon Vereniging (EHAV) vierde 25 jaar Paula van Wanrooy met spetterend concert “alla Paula”

Op 13 april 2024 heeft de Eerste Hoekse Accordeon Vereniging o.l.v. Paula van Wanrooy een onvergetelijk concert gegeven in het Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’. Het evenement werd bijgewoond door een enthousiast publiek van muziekliefhebbers van jong tot oud uit de hele regio.

Het concert, met een indrukwekkende line-up van muziekstukken, bracht een scala aan emoties en sferen naar voren, variërend van hartstochtelijke liefdesliedjes tot krachtige film- en musicalmuziek. Het Grootorkest betoverde het publiek met nummers als “My secret lovesong”, “Can you feel the Love tonight” uit ‘The Lion King’ en “The Final Countdown”. Het A-orkest bracht werken als “Elvis Forever”, “Eloise”, “Holiday in Rio” en “Dalida for ever 1”. Ook brachten beide orkesten de nodige dansmuziek, waarbij opviel dat het even duurde voordat sommigen echt de dansvloer opkwamen.

Een bijzonder hoogtepunt van de avond was de samenwerking met de getalenteerde zangers Marije van der Linden en Pjotr van Haren, die het publiek betoverden met hun stemmen in verschillende nummers. Pjotr bracht samen met het A-orkest een heel bijzondere uitvoering van “Ik hou van Holland” ten gehore. Het is niet elke dag dat zangers worden begeleid door een heel orkest. De geluidsman moest echt aan het werk, aangezien de grote zaal van ‘De Hoekstee’ een uitdaging blijft qua geluid.

Het concert werd afgesloten met een gezamenlijke uitvoering van “You’ll Never Walk Alone”, wat resulteerde in een moment van saamhorigheid en verbondenheid. Paula kon het niet laten om natuurlijk ook nog even te reflecteren op de memorabele wedstrijd Feyenoord – Ajax van de week ervoor.

Naast de muzikale hoogtepunten werden ook twee jubilarissen gehuldigd voor hun langdurige toewijding aan de vereniging. Jacqueline Vrolijk werd geëerd voor haar 25-jarig lidmaatschap, terwijl Sabine van Vlijmen werd gehuldigd voor haar indrukwekkende 40-jarige jubileum. Dorpsraad voorzitter Jacco van Dam had, i.v.m. het a.s. jubileum van Paula in het najaar, ook nog een speech voorbereid om Paula kort in het zonnetje te zetten voor het werk dat ze verricht voor het dorp om het verenigingsleven kracht bij te zetten. Paula kreeg namens de dorpsraad uit handen van Jacco van Dam het boek ‘Schilders aan de Nieuwe Waterweg’ en een prachtige bos bloemen aangeboden, als blijk van waardering en hij sprak de hoop uit: “dat we als dorp nog lange tijd van jouw muzikale bijdragen mogen genieten”.

Het concert werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de St. Cultuur Concreet en sponsoren o.a. Leo Schalkoort BV. Ook willen we alle bezoekers bedanken die loten hebben gekocht voor onze inmiddels traditionele tombola.

De Eerste Hoekse Accordeon Vereniging kijkt ernaar uit om in de toekomst nog meer inspirerende concerten en evenementen te organiseren, en blijft zich inzetten voor het bevorderen van accordeonmuziek en het verrijken van de culturele scene in ons dorp. Noteer alvast zaterdag 5 april 2025 in uw agenda, want dan vindt het volgende jaarconcert plaats. Meer informatie over toekomstige evenementen kunt u vinden op de website: www.ehav.nl 

Dorpsraadvoorzitter Jacco van Dam sprak zijn waardering en dank uit voor de inzet van Paula van Wanrooy. “Iedere woensdagavond ben je in Hoekstee voor de repetitie en in die 25 jaar ben je bijna nooit ziek of afwezig geweest. Je bent er gewoon altijd. Daarnaast sta je ook al sinds 2010 voor de Hoekse tranentrekkers die ook een begrip zijn geworden in de regio.” Van Dam feliciteerde Paula en overhandigde haar het boek ‘Schilders aan de Nieuwe Waterweg’.