Hook XV knokte voor wat het waard was, maar kon niet voor een stunt zorgen.
Hook XV knokte voor wat het waard was, maar kon niet voor een stunt zorgen. (Foto: Ellen Grimbergen)

Hook XV kan niet voor stunt zorgen

Sport

Hook XV, de hoofdmacht van RC Hoek van Holland had geen eenvoudige taak afgelopen zaterdag. RC ’t Gooi, koploper uit de Ere-klasse, is al jaren een geduchte tegenstander van de Hoekse hoofdmacht. 

Vorig jaar was er in de thuiswedstrijd nog sprake van een echte “nailbiter”. The Hookers verloren de wedstrijd nipt met 22-24. De mannen uit het Gooi waren vorig jaar in de eerste fase van de competitie oppermachtig en ook dit jaar voeren zij tot dusver de ranglijst aan.

Na het verlies tegen The Oysters vorige week moest Hook XV iets doen om het tij te keren. De opdracht was dan ook niet eenvoudig, winnen van de koploper!

RC ’t Gooi begon de wedstrijd sterk en nam meteen het initiatief in de aanval. De thuisploeg moest meteen alle zeilen bijzetten om een vernedering te voorkomen, want het merendeel van de eerste helft werd er gespeeld op de helft van de thuisploeg. Na 10 minuten waren de gasten eindelijk succesvol (7-0). Maar The Hookers gaf niet op, het harde werken werd uiteindelijk beloond met een try van Sjoerd Dijkshoorn. Daarna was het voornamelijk ’t Gooi dat de klok sloeg. Tot 2 keer wisten zij de Hoekse tryline te passeren door uit de line-out een driving maul op te zetten. Met een achterstand van 7-24 ging men de rust in.

Na rust was het in de eerste 20 minuten de thuisploeg die prima spel liet zien. Invaller Kevin Lenssen en enkele andere wissels zorgden voor nieuw élan en werd na het scoren van de hard bevochten maar welverdiende try de jacht ingezet om dan toch nog op voorsprong te gaan komen. Daar dachten de mannen uit Naarden echter anders over. Weliswaar voegde Kevin Lenssen met een penalty nog 3 punten op het bord (17-24), daarna was het weer ’t Gooi dat in de aanval ging. Zij zetten hun succesvolle wapen uit de eerste helft, de driving maul vanuit de line-out, weer in en scoorden daar twee keer uit. Verder kwamen er nog twee try’s door snelle overnames bij en was de eindscore van 17-44 een feit.

De uitslag lijkt op zich een flinke oorvijg, toch speelde HookXV een prima wedstrijd waarin bij vlagen ’t Gooi geen antwoord had op het sterke aanvallende spel van de Hoekenezen. Als zij in volgende wedstrijden een antwoord hebben op de driving maul die de mannen uit de vestingstad zo succesvol gebruikten en daarbij de onnodige handling fouten kunnen beperken, dan maken zijn nog steeds kans om een vuist te maken tegen teams van een dergelijk kaliber.

In verband met de interland Nederland- Canada van aankomend weekend zal er niet gespeeld worden in de Ere-klasse. Dinsdag 15 november heeft het eerste team een inhaalwedstrijd in Castricum tegen de gelijknamige plaatselijke rugbyclub.

Op de uiterst troosteloze zondag waren zowel de dames als de mannen van de reservemacht, de Espoirs wel succesvol. De dames wonnen in een zwaar bevochten strijd in Deventer met 19-27 van de Pickwick ladies. De Espoirs speelden tegen medekoploper Gouda en bepaalde deze clash dus wie de koppositie in de Derde klasse Zuid-West zou gaan nemen. De Hoekse beloften speelde een zeer sterke wedstrijd en stuurden de rugbyers uit de kaasstad naar huis met een overtuigende 58-10 nederlaag. Evenals vorig jaar gaan zij nu dus ongeslagen aan kop, maar toen ging het later in het seizoen alsnog fout door blessures waarmee The Hookers het kampioenschap verspeelden. Zij zijn echter vastberaden om het dit seizoen anders te doen en alsnog volgend jaar in de Tweede klasse Zuid uit te komen. Ook de dames hebben tot nog toe een ongeslagen status en ook zij hebben de aspiraties om in het nieuwe seizoen een klasse hoger uit te komen. IDe dames komen zondag thuis in actie tegen het Zeeuwse Oemoemenoe, terwijl de Espoirs van RC Hoek van Holland in Haarlem uitkomt tegen RFC Haarlem 3.

Afbeelding
Historische avond over middenstand van weleer Algemeen 25 jan, 16:04
Afbeelding
PvdD Zuid-Holland wil meer natuur en minder glastuinbouw voor sierteelt Politiek 25 jan, 15:01
Afbeelding
Legpenning voor Arie van der Ende Algemeen 25 jan, 11:00
Afbeelding
Gratis spreekuur personen- en familierecht Partnerbijdrage 25 jan, 07:13
Afbeelding
Wintermarkt geslaagd en warm ontvangen Algemeen 25 jan, 06:37
Afbeelding
Schuur in vlammen opgegaan aan de Maasdijk in 's-Gravenzande 112-nieuws 24 jan, 06:42
Afbeelding
Check je inkomen voor 2023 en pas aan in Mijn toeslagen Algemeen 23 jan, 17:31
Afbeelding
HVC'10 komt goed uit de winterstop en verslaat Concordia Delft Algemeen 23 jan, 16:06
Afbeelding
Aantal senioren met dementie neemt tot 2050 sterk toe in Rotterdam Zorg 23 jan, 13:03
Afbeelding
Schoolvakanties 2023: alle vakanties regio Midden op een rij Algemeen 20 jan, 15:05
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 20 jan, 14:32
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 20 jan, 14:31
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 20 jan, 14:31
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Hoek van Holland

Op Rodi Hoek van Holland volg je het laatste nieuws uit Hoek van Holland. Rodi Hoek van Holland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Hoek van Holland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Hoek van Holland in je mailbox.