De 10 vragen aan... Corina Groeneweg

Algemeen
 Corina Groeneweg.
Corina Groeneweg. (Foto: aangeleverd)

Ik ben Corina Groeneweg-Liefhebber, woonachtig in Slootdorp en sinds 2021 eigenaresse van Zorgboerderij Het Groene Huijs. Op de dagbesteding - aan de achterkant van de boerderij- ontvangen we drie dagen in de week ouderen die zich eenzaam voelen, maar bijvoorbeeld ook  kampen met een psychische hulpvraag bij dementie/depressie of aangeboren hersenletsel. We bieden een warme, veilige en structurele omgeving.

Waar ben je geboren? 

In Slootdorp, aan de Ulkeweg, op de boerderij waar ik ben opgegroeid met mijn ouders Jan en Tea en broer Albertjan. Dus ik heb de titel ‘meerpeen’.

Wat heb je met deze gemeente?

ik ben geboren en getogen in de Wieringermeer, waar ik nog steeds woon en werk. Ik voel me hier op zijn plek, met familie en vrienden om mijn heen. Fijn dat ik voor onze samenleving iets moois heb neergezet waar ik een bijdrage in kan en mag leveren

Wat is de mooiste plek in Hollands Kroon?

Wieringen; Westerland, langs het Amstelmeer, witte bruggetje, maar ook Stroe en Vatrop en daar achter dijk niet te vergeten. Ach, er zijn wel meer mooie plekjes, maar je moet het willen zien.

Welke herinnering aan je woonplaats is je dierbaar? 

De plek waar ik opgegroeid ben aan de Ulkeweg. Altijd wat te doen, mooi de koeien op halen voor het melken met een crossauto. Vroeger zwommen we allemaal in het Amstelmeer aan het einde van de molenweg of bij het oostpunt/ Ulkesluis. Nu is alles verdwenen, erg jammer. Er wordt nog wel veel gezwommen bij het oostpunt/Ulkesluis, het zou fijn zijn als er een veilige trap zou komen voor iedereen.

Wat is je advies aan de burgemeester?

Aan de burgermeester zou je geen advies hoeven geven. Er van uitgaande dat alle belangen goed in balans worden gehouden. Van wat ik lees en hoor is Rian een fijne burgermeester, ze is ook een mensen-mens, dat maakt haar rol in deze gemeente zo mooi. Daarnaast doet ze af en toe vrijwillig een ritje op de belbus, mooi! Toch wil ik wat meegeven: roep halt voor verdere uitbreiding van Agripoort.  Zorg dat de vrijwillige brandweer blijft bestaan in deze gemeente in ieder dorp, dit is zo belangrijk. Als elke seconde telt, is 10 min te lang…

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Wees netjes en oprecht en accepteer iedereen zoals die is, want je komt elkaar ten alle tijden weer tegen in het leven.

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Dat ik een heel groot zorghart heb.

Wat vind jij het beste restaurant/café in Hollands Kroon?

Ik vind ‘ff eten bij de buren’ goed! Powervrouw Martine heeft een goedlopend restaurant met kwaliteit in vlees en vis. Ik kom er niet vaak, want ik kan zelf erg lekker koken.

Wie zie jij graag als je opvolger in deze rubriek en waarom?

Mijn opvolger in deze rubriek is Tina de Jong. Een mooi mens, puur, lief en zichzelf en volgt altijd haar passie.