‘Romantiek’ maal twee: Pianconcert in de kerk

Nieuws
Pianist Remi Gunther.
Pianist Remi Gunther. (Foto: aangeleverd)

WIERINGERWERF - De Stichting Muziekvrienden Samenstroom zet de reeks concerten voort op zondag 4 juni. 


Twee pianisten, één vleugel

Dit keer staan de pianisten Remi Gunther en Marius van der Kuijl klaar om het publiek te verwennen met prachtige muziek uit de Romantiek, de periode tussen 1810 en 1910. De componisten die te horen zijn in dit concert zijn o.a. Beethoven met (gedeeltes uit) de sonates Mondschein en Pathétique, Schumann met Widmung. Ook de componisten Tsjaikovsky en Grieg ontbreken niet. Een vrolijk muzikaal uitstapje zal er zijn naar de Entertainer van Scott Joplin.

Het is de eerste keer dat Remi Gunther het podium van de Samenstroom zal betreden. Hij is als pianoleraar voor jong en oud, geen onbekende in de Wieringermeer. Daarnaast verleent hij als musicus zijn medewerking aan diverse koren en muziekgezelschappen. Ook als solist is hij regelmatig te horen. De Muziekvrienden zijn blij hem te mogen verwelkomen.

Marius van der Kuijl is al eerder te horen geweest in de Samenstroom. Na het geslaagde concert vorig jaar heeft hij beloofd terug te komen. Die belofte lost hij nu in. Ook Marius heeft sterkte banden met de Wieringermeer. Hij is in Wieringerwerf opgegroeid en heeft, net als Remi, zijn sporen verdiend bij o.m. Thalia. Nu is hij een veelgevraagd pianist (en dirigent).

Al met al genoeg redenen om de Samenstroom in Wieringerwerf op 4 juni te bezoeken. Iedereen is welkom; het wordt heel mooi en gezellig. Na het concert is er gelegenheid om met elkaar en de musici na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

De toegang is vrij. Wel wordt er gecollecteerd ter bestrijding van de kosten. Aanvang: 14.30 uur / Locatie: De Samenstroomkerk, Terpstraat in Wieringerwerf