De 10 vragen aan... Laura Rustenburg

Nieuws
Laura Rustenburg.
Laura Rustenburg. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - In de wekelijkse rubriek ‘De 10 vragen aan...’ komen bewoners of bekenden uit de gemeente Hollands Kroon aan het woord, zij beantwoorden 10 vragen en nomineren een volgende inwoner.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Laura Rustenburg, ik ben 29 jaar oud en ik run zorgboerderij Buitengewoon in de Polder in Lutjewinkel.

Waar ben je geboren?

Ik ben geboren in Alkmaar.

Wat heb je met deze gemeente?

Ik woon al mijn hele leven in Hollands Kroon. Ik ben opgegroeid in het dorp Kolhorn. We zijn, doordat het bedrijf van mijn vader groter werd, verhuisd naar het dorp Lutjewinkel (de Groetpolder, waar mijn ouders nog in een boerderij wonen). Toen in op mijzelf ging wonen ben ik weer terug naar het dorp Kolhorn gegaan. Daar woon in nu nog steeds. Daarnaast heb ik een zorgboerderij in Lutjewinkel op het erf bij mijn ouders.

Wat is de mooiste plek in Hollands Kroon?

De meest prachtig plek ligt verscholen achter de Westfriesedijk in Lutjewinkel de boerderij Zeldenrust.

Welke herinnering aan je woonplaats is je dierbaar?

Ik heb leuke jeugdherinneringen aan Kolhorn, waar ik mijn basisschooltijd heb doorgebracht. Het leven was heel simpel en je hoefde niet veel na te denken. School, sportclub en vriendinnen waren dichtbij.

Wat is je advies aan de burgermeester?

Sta open voor samenwerking tussen maatschappelijke initiatieven en ondernemers. Ik heb zelf ondervonden dat de gemeente hierin nog wel eens star is met haar beleid.

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Op mijn twintigste kreeg ik het advies om mijn eigen bedrijf te beginnen. Ik was jong en heb dat toen gedaan. Met enige trots kijk ik toch vaak om me heen en zie hoe goed dat is gelukt.

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Dat ik een zorgboerderij run in Lutjewinkel. Zorgboerderij Buitengewoon in de Polder. Ik biedt 5 dagen in de week dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking, zoals autisme, dementie, psychische problemen, jongeren die uitvallen op school etc. Wij bieden verschillende activiteiten aan. Gaan vaak lekker buiten aan de slag met onze beesten, werken in de kas of gaan binnen spelletjes doen, creatief aan de slag of lekker kokkerellen. Ook bieden wij het project Buitengewoon Leren aan via stichting Landzijde. Via dit project bieden wij deelnemers met een leervraag een mogelijkheid aan om zich te ontwikkelen (bijvoorbeeld taal, rekenen, dierverzorging, bhv etc.).

Wat vind jij het beste restaurant/café in Hollands Kroon?

Leuk aan het Veer vind ik een gezellig en leuk restaurant in de gemeente Hollands Kroon.

Wie zie jij graag als je opvolger in deze rubriek?

Anja de Boer. Zij heeft ,ondanks haar eigen lichamelijke beperking, heel veel energie, warmte en liefde voor haar medemens over. Ik heb hier heel veel respect voor.