Geregeld ongelukken bij kamperen

Nieuws
Ronald Wasch en Vicky Smit.
Ronald Wasch en Vicky Smit. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

HOLLANDS KROON - Ronald Wasch (57) en Vicky Smit (30) werken allebei voor de Brandweer Noord-Holland Noord. Iedere maand lichten zij een onderwerp uit over de brandweer. Dit kan een incident zijn, dat heeft plaats gevonden binnen de gemeente Hollands Kroon, tips over het voorkomen van incidenten of een vrijwilliger die iets vertelt.

Vanaf begin april start het campingseizoen weer! Kamperen is natuurlijk een periode van genieten, maar bent u wel goed voorbereid om veilig te kunnen kamperen? Is bijvoorbeeld de slang van uw gasfles wel goedgekeurd? Of is deze al wat verouderd? En heeft u een brandblusser voor als er wel brand ontstaat?

Wat veel mensen niet altijd beseffen is dat er geregeld ongelukken ontstaan door barbecueën en vuurkorven. Denk hierbij aan brandwonden, maar ook het ontstaan van een grotere brand. Wij geven graag een aantal tips om ongelukken zoveel mogelijk te voorkomen:

Zet de barbecue of vuurkorf op een vlakke ondergrond. Zo verkleint u het risico dat deze omvalt.

Zorg ervoor dat de as goed is afgekoeld voordat u deze weggooit. Zo verkleint u de kans dat de as gaat smeulen in de vuilnisbak en er een brand ontstaat. De brandweer wordt geregeld opgeroepen hiervoor; dan is de vuilnisbak meestal al voor de helft weggesmolten.

Meer tips over veilig vakantie vieren? Kijk op www.brandweer.nl/vakantie.

Wij zijn in april zichtbaar voor iedereen in Hollands Kroon

Campagne (brand)veiligheid

Tijdens de hele maand april zijn wij zichtbaar voor iedereen in Hollands Kroon, met een campagne over (brand)veiligheid: ‘Woongemak is Kinderspel’. We geven tips en instructies over hoe u de kans op brand- en valongelukken kunt verkleinen, met name in huis. Ook roepen we u als inwoner van Hollands Kroon op om u aan te melden voor een gratis woningcheck. Iedereen ziet namelijk soms wat over het hoofd als het gaat om (brand)veiligheid. 

Daarom is het helemaal niet verkeerd om hier extra aandacht aan te besteden. Een expert van de brandweer of het Rode Kruis komt graag bij u langs om u te helpen uw huis nóg veiliger te maken!

Veiligheidsbewustzijn

Heeft u een vakantiewoning of stacaravan? Ook hiervoor kunt u zich aanmelden voor de gratis woningcheck. Vooral wanneer u of anderen hier tijdelijk verblijven, is het veiligheidsbewustzijn vaak een stuk lager dan bij een vast verblijf. Net als bij uw vaste woning is de kans op een incident, zoals een brand, zeker aanwezig. Dankzij een woningcheck kunt u uw vakantiewoning of stacaravan nóg veiliger maken, om incidenten zoveel mogelijk te kunnen voorkomen.

Gratis woningcheck

Via www.gratiswoningcheck.nl meldt u zich eenvoudig aan voor onze gratis woningcheck. Of het nu voor uw vaste woning óf vakantiewoning is; wij komen graag bij u langs!